Annoncørbetalt indhold

Boost din cybersikkerhed, mens du arbejder hjemmefra

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

COVID-19-virussen kom noget uventet, og det har ført til lockdowns i flere lande. Som en af måderne til at bekæmpe virussen har sundhedseksperter anbefalet foranstaltninger, hvor vi bliver hjemme og holder social afstand. Der har også ført til at flere arbejdspladser er lukket ned.


Annonce

Arbejdspladser har brugt internettet så de kunne gøre arbejde lettere, mens medarbejderne arbejder hjemmefra. Den teknologiske udvikling i de sidste 3 årtier viser nu virkelig sit værd, da arbejdere kan udføre kontoropgaver hjemme fra egne stuer. Så praktisk som denne midlertidige overgang er, medfører den også visse risici for arbejdspladser.


Risikoen for brud eller indtrængen på enheder og netværk er steget på grund af disse tiders store afhængighed af internettet. Der er cyberkriminelle, der ikke kun sigter mod at krænke din personlige sikkerhed, men også din eksterne arbejdsplads, især hvis du ikke ved, hvad en VPN er.


Gratis wi-fi

Selvom mange mennesker arbejder hjemmefra på deres wi-fi-netværk, kunne flere godt finde på at hoppe ud for at købe mad eller drikke. Mens du gør dette, kan du komme til oprette forbindelse til usikker gratis wi-fi i den kaffebar eller madbutik uden at tænke videre over det, hvis du skal afslutte et par ting på din online arbejdsplads.


Problemet er, at mange offentlige wi-fi-netværk er forbundet til hackere, der prøver på at spionere på din onlineaktivitet. Cyberkriminelle kan let gøre det ved at klone deres netværk, så det ligner et ægte offentlig wi-fi. Det kan også gøres gennem et man-in-the-middle-angreb, hvor hacker kaprer kommunikationen mellem din enheds internetforbindelse og wi-fi-netværket.


Malware

Fordi du arbejder hjemmefra, bruger du sandsynligvis dine personlige enheder og hjemmenetværk, når du forbinder til din eksterne arbejdsplads. Din personlige enhed og dit netværk kan have lave cybersikkerhedsniveauer i forhold til det normale niveau på din arbejdsenhed og dit netværk. Derfor er begge lette mål for malware.


Malware kan sendes vedhæftede filer via e-mail. Malware kan også fås via forskellige websites, der hoster filer, der indeholder dem. Hvis filen, der indeholder malware, downloades og installeres, bliver din enhed inficeret.


I et vist omfang kan malware fjernstyres af en hacker, der gør det lettere at kommandere din computer. Den mest skadelige form for malware er ransomware, hvor dine data beslaglægges i bytte for penge. Hvis du ikke betaler pengene, kan følsomme data fra din arbejdsplads eller privatliv frigives på Internettet, og alle konkurrenterne vil være i stand til at se det.


Forbedring af cybersikkerhed for din enhed

Vælg sikre adgangskoder

Det er meget vigtigt at have stærke adgangskoder til din arbejdskonto. Mange mennesker begår den almindelige fejl, at de bruger den samme adgangskode til alle deres konti. I dette tilfælde kan en hacker let gætte adgangskoden til en medarbejders arbejdskonto, hvis medarbejderens logindetaljer til sociale medier eller e-mail skulle lækkes.


En sikker adgangskode består af en blanding af både store og små bogstaver, tal og tegn. Hvis du har svært ved at huske alle dine adgangskoder, fordi de er så komplicerede, kan du bruge en adgangskodeadministrator. Husk bare, at en kompliceret adgangskode er en god hindring for en hacker.


Brug en VPN

Hvis du ikke kender til udtrykket VPN, står det for Virtual Private Network. VPN'er krypterer onlinetrafik, der går mellem en enhed og dens internetudbyder. Den omdirigerer også din placering via en server efter eget valg, og det sikrer, at din placering altid er skjult, og dit privatliv online forbedres enormt.


Hvis du bruger offentlig wi-fi, som en hacker har forbindelse til, og hvor hackeren forsøger at spionere på din aktivitet, vil alle oplysningerne gå hen og være ulæselige. En VPN kan også beskytte dig mod virksomheder og endda regeringers spionage.


Tofaktorgodkendelse

Hvis en hacker får fat i dine loginoplysninger til din arbejdsplads konto, kan tofaktorautentificering stadig holde kriminellen ude. Tofaktorgodkendelse er stort set ekstra sikkerhed for en konto.


Hvis en hacker fx får fat i din adgangskode og forsøger at logge på, kan tofaktorgodkendelse kræve ansigtsgenkendelse, fingeraftryk eller en adgangskode fra endnu et program til bekræftelse. Uden kode eller fingeraftryk bliver hackeren nok frustreret og opgiver at logge ind på din konto.


Vær mistænksom over for e-mails

Phishing er et af de ældste tricks for hackere, som findes på nettet. Man har nemt kunne se, at antallet af phishing-angreb er steget på grund af det øgede brug af internettet.


Hvis du vil identificere en phishing-e-mail, skal du undersøge afsenderens e-mailadresse, og mailens indhold for stavefejl. Træk pilen på computeren hen til det link, der vises i e-mailen, uden at klikke på det. Her vil du nu kunne se adressen. Hvis hjemmesiden ser mistænkeligt ud, skal du ikke klikke på linket.


Du kan også kontrollere HTTPS-hængelåssymbolet i din browsers adresselinje, hvis du klikker på linket i mailen. Phishing-websites bruger typisk ikke HTTPS-websteder. For yderligere at sikre, at du er på det rigtige website, skal du kigge på domænenavnet. Phishing-websites bruger tit domænenavne, som er stavet forkert.


Brug et antivirusprogram, og aktivér din firewall

Firewalls forhindrer typisk malware i at blive installeret på dit system. De fungerer som barrierer mellem din enhed og nettet. De fleste mennesker har tendens til at slå firewalls fra på grund af de irriterende pop-op-vinduer. Sørg for, at du slår det til igen i dit operativsystem, hvis du vil drage fordel af forbedringerne.


Hvis du skulle få malware på din enhed, kan et antivirusprogram fjerne det, når du har kørt en sikkerhedsscanning.


Konklusion

På grund af coronavirus og strenge retningslinjer for social distancering gør arbejdspladser mere og mere brug af remote-arbejde. Hackere sidder parat til at hacke så mange enheder som muligt med malware, phishing og wi-fi-spionage. Du kan undgå det ved at bruge en VPN, et antivirusprogram, tjekke dine e-mails grundigt og aktivere din enheds firewall.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.