Annonce
Nyborg

Har puljet kræfterne: Fynskvalgte venstrefolk kæmper for fire vejprojekter til gavn for Fyn

Støjplagede naboer til motorvejen i Nyborg har længe kæmpet for bedre støjafskærmning. Transportminister Benny Engelbrecht (S) har været forbi på besøg for at høre på larmen fra trafikken, men har ikke villet love en løsning i Nyborg forud for forhandlingerne på Christiansborg. Foto: Frederik Steen Nordhagen
De fire fynske MF'er fra Venstre har rottet sig sammen og kæmper for, at fire udvalgte projekter kommer med på bordet, når Venstre inden længe skal forhandle om store milliardbeløb til infrastruktur med Folketingets øvrige partier.

Tirsdag kom Venstre med sit bud på en plan for infrastrukturen i Danmark frem til 2035 med et udspil, der tæller investeringer for mere end 110 milliarder.

På Fyn er partiets folketingspolitikere gået sammen om fire mærkesager, som de vil have med videre til forhandlingerne med de øvrige partier.

Venstre foreslår at sætte fire milliarder af til støjdæmpning - en milliard mere end i regeringens udspil - og står det til Erling Bonnesen, Lars Chr. Lilleholt, Jane Heitmann og Marlene Ambo-Rasmussen skal der gøres noget ved støjproblemerne i Odense og Nyborg.

Annonce

- Støjskærmprojektet i Nyborg er særdeles påtrængende. Når man har oplevet støjgenerne, som motorvejen gennem Nyborg forårsager for borgerne i nærheden, er det oplagt, at det skal prioriteres højt. Det ligger helt øverst på listen, siger Erling Bonnesen på vegne af de fire politikere.

Han understreger, at der er mange projekter med støjdæmpning rundt om i landet, men at der også i folketingsgruppen er forståelse for behovet i Nyborg.

- Vi har fået det med meget højt på listen i Venstre, men nu kommer forhandlingerne med alle partierne, påpeger han.

Fortsæt motorvejsudvidelsen

Også støjdæmpning ved motorvejen i Odense er presserende for de fynskvalgte venstrefolk, og det bør der tages hånd om sammen med udvidelsen syd om Odense - der er en anden af de fire fynske politikeres mærkesager.

- I regeringens udspil er der ikke sat dato på udvidelsen af motorvejen syd om Odense. Men i Venstre siger vi, at det tredje spor skal laves i forlængelse af det nuværende arbejde vest for Odense. Og samtidig skal der laves støjafskærmning på strækningen syd om Odense, når motorvejen udvides. Alt andet vil være helt ved siden af, siger Erling Bonnesen.

Derudover vil de fire venstrefolk kæmpe for, at man viser rettidig omhu og laver en ordentlig forbindelse mellem Svendborgmotorvejen og den kommende Femernforbindelse.

- Det er meget vigtigt, at vi kender vores besøgelsestid, sådan at vi får koblet Svendborgmotorvejens muligheder til den kommende Femernforbindelse. Vi skal her på Fyn kunne udnytte potentialet for vækst, erhverv og bosætning.

I Venstres udspil foreslår partiet at sætte en milliard af til at opgradere rute 9, der går fra Svendborg over Tåsinge videre til Langeland og færgehavnen i Spodsbjerg. Og fortsætter på Lolland fra færgehavnen i Tårs til Maribo. Halvdelen af pengene skal bruges på vejen på Tåsinge.

Annonce

Ny færgehavn til ukendt pris

En del af planen er også at anlægge en fremskudt færgehavn i Tårs på Lolland, hvor lavt vand i dag betyder langsom sejlads på det sidste stykke af færgeruten. Prisen er endnu ukendt, men skal ifølge Erling Bonnesen betales af Sund & Bælt, der er forpligtet til at støtte færgeruten der og ruten mellem Aarhus og Odden som en del af aftalen om Storebæltsbroen.

Hvor stor trafik forventer I over færgeruten?

Jeg kan ikke sætte et antal biler på. Men vi kan sige, at vi oplever en stadig stigende trafik, og det forventes at stige endnu mere, når Femernforbindelsen er klar. Og det tager nogle år at få opgraderet vejene og lavet det fremskudte færgeleje, og derfor skal det sættes i gang nu, så det står klart, når Femernforbindelsen er klar omkring 2030, lyder det fra Erling Bonnesen.

Endelig vil de fynske folketingspolitikere fra Venstre gerne have en ekstra afkørsel på Fynske Motorvej, når man udvider strækningen syd om Odense.

- Det er der et stærkt behov for, og det vil være billigere at kunne lave det i ét hug sammen med det tredje spor.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Odense

Ny passage: Kom tørskoet fra letbanen til Rosengårdcentret

Middelfart

Ny turistchef på plads: Forlader Strynø og flytter til Middelfart

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Middelfart For abonnenter

Alt var egentlig klar til at gå i jorden: Men nu er det maritime center igen i vanskeligheder

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Kinesere og amerikanere henter europæisk træ: Danmarks største savværk har ikke udsigt til lavere træ-priser foreløbigt

Nyborg For abonnenter

Meldte sig selv efter 100 overgreb: 61-årig anklaget for overgreb på datter og barnebarn

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Annonce