Annonce
Sydfyn

Bomberyddere tilkaldt til Svendborg: Mystiske genstande fundet ved villa

Hærens ammunitionstjeneste måtte lørdag aften rykke til Svendborg for at fjerne genstande ved en villa. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Svendborg: Hærens ammunitionsrydningstjeneste blev lørdag eftermiddag kaldt ud til en villa på Egensevej i Svendborg.

Ejeren havde selv tilkaldt politiet, da han fandt mystiske genstande ved sin villa.

- Han finder noget, som er fremstillet i jern, og som han ikke vidste var på hans ejendom, forklarer vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede.

Politiet tager ud til villaen, og da betjentene når frem, tager man billeder af genstanden og sender dem til ammunitionsrydningstjenesten.

- De får besked på, at de skal lade det være, og så kommer der nogen fra tjenesten og tager sig af det, siger Lars Thede.

De fundne genstande kan have stammet fra noget gammelt fyrværkeri, oplyser vagtchefen.

- Det sker faktisk ikke så sjældent, at folk finder rester af gammelt fyrværkeri. Det kan for eksempel være fra krysantemumbomber, siger Lars Thede.

Ammunitionsrydderne dukkede op ved 18-tiden og fjernede genstandene fra villaen på Egensevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce