Annonce
Udland

Bombeangreb dræber 17 mennesker i Mogadishu

Feisal Omar/Reuters
Mandag eksploderede en bombe i Somalias hovedstad. Mange er døde, mens 12 af 28 sårede er i kritisk tilstand.

Mindst 17 mennesker er omkommet, og 28 er såret, efter at en bilbombe eksploderede uden for et hotel i Somalias hovedstad, Mogadishu, mandag.

Det oplyser byens største hospital ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Eksplosionen, som den militante bevægelse al-Shabaab har taget skylden for, fandt sted nær en sikkerhedskontrol på vej til den internationale lufthavn.

12 af de sårede er i kritisk tilstand, oplyser Mohammed Yusuf, direktør for Medina-hospitalet, der ligger i hovedstaden, til Reuters.

Bomben eksploderede ved det første checkpoint på vejen, der går fra indre by til lufthavnen, fortæller Farah Hussein, der har en forretning på strækningen.

Andre øjenvidner fortæller om et blodbad, efter at bilbomben eksploderede uden for hovedindgangen til et hotel.

- Jeg kunne se flere mennesker ligge på jorden, nogle af dem var døde og lå i en blodpøl, fortæller Abdikarim Mohamed, der oplevede angrebet.

- Eksplosionen var voldsom. Den forårsagede skade på flere bygninger i nærheden.

På Medina Hospital, der har den største skadestue i Mogadishu, er der kommet 17 lig ind til lighuset. 28 andre personer er bragt ind med større eller mindre kvæstelser, oplyser hospitalets direktør til AFP.

Tidligere på måneden mistede 26 mennesker livet i havnebyen Kismayu i Somalia, da et andet hotel blev angrebet af militante fra al-Shabaab.

Gruppen har i mere end ti år kæmpet for at vælte Somalias regering. Den menes at bestå af et sted mellem 5000 og 9000 mand.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce