Annonce
Sport

Bolton-dansker: Umuligt at glemme playoff-finales betydning

Brandon Malone/Ritzau Scanpix
Der er penge, prestige og en Premier League-billet på spil i mandagens playoff-finale i Championship.

Hvis spillerne fra Derby og Aston Villa tror, de kan undgå at tænke over betydningen af playoff-finalen mandag eftermiddag, må de tro om igen.

Der er en billet til Premier League i næste sæson og dermed omkring 170 millioner pund - 1,4 milliarder kroner - på spil ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Så mange penge var der ikke på højkant i 1999, da Michael Johansen og tre danske holdkammerater fra Bolton tabte den store finale på Wembley med 0-2 til Watford.

Men før, under og efter finalen var betydningen af opgøret heller ikke til at tage fejl af dengang.

- Man blev hele tiden påmindet om, hvor mange penge man spillede om, og at det ville være fedt at komme tilbage til Premier League.

- Det var umuligt at lukke det ude. Dengang var der ti dage fra semifinalen (til finalen, red.). Man fik lov at trække vejret i et par dage, og så startede cirkusset ellers bare, siger Michael Johansen.

I år har spillerne fra Derby og Aston Villa haft henholdsvis 12 og 13 dage til at tænke over kampen, der kaldes for den mest værdifulde i fodbold på grund af de mange millioner, der følger med oprykningen.

På de 20 år, der er gået, siden Johansen, Per Frandsen, Claus Jensen og Bo Hansen stod i oprykningsfinalen med Bolton, er præmien for at rykke op vokset i takt med værdien af Premier Leagues produkt.

- Det er blevet endnu mere voldsomt i forhold til økonomi og mediebevågenhed. Men princippet er det samme. Man får en plads til Premier League, som er det, alle søger. Det er meget svært at komme op fra Championship, siger Johansen, der siden 2004 har arbejdet som fodboldagent.

For spillerne kan springet fra næstøverste til øverste hylde være med til at ændre karrieren radikalt. I hvert fald hvis de ikke bliver sorteret fra.

- Der er kæmpe forskel på at være Championship-spiller og spille i Premier League.

- Men nogle af dem kommer også i klemme. Det hold, der kvalificerer sig, skal forny truppen. Det får de også en masse penge til, siger Johansen.

Derby og Aston Villa har fundet vej til finalen ved at besejre henholdsvis Leeds og West Bromwich over to kampe.

Kampen på Wembley fløjtes i gang klokken 16.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce