Annonce
Erhverv

Boligselskab vil lave bæredygtigt byggeri til 47 millioner: Her er 26 nye familiehuse på vej

Sådan kommer boligbyggeriet på Syrenvej til at se ud. Arbejdet med at opføre familiehusene og det store fælleshus forventes at blive opstartet i løbet af foråret. Illustration: Fyns Almennyttige Boligselskab
Fyns Almennyttige Boligselskab vil bygge 26 familiehuse på Syrenvej i Haarby, hvis projektet bliver godkendt af byrådet.

Haarby: Haarby Lund.

Det er navnet på det projekt, som boligselskabet Fyns Almennyttige Boligselskab håber står færdigt i midten af næste år, hvor 26 familiehuse og et fælleshus på Syrenvej gerne skal være indflytningsklart for de kommende beboere.

Planen er, at byggeriet skal opstartes af den odenseanske entreprenør TMRB A/S i løbet af foråret, på den betingelse, at byrådet i Assens Kommune endeligt godkender byggeriet ved deres møde i slutningen af april.

Annonce

Men selvom projektet mangler den endelige politiske opadvendte tommelfinger, så er Fyns Almennyttige Boligselskab ikke i tvivl om, hvordan byggeriet skal udføres.

Det fortæller projektleder Conny Krog, der selv bor i Haarby.

- Det er et af vores meget bæredygtige projekter, fordi det bliver DGBN-certificeret, som er en meget omfattende bæredygtighedscertificering. Det er en måde at tilgodese både det miljømæssige, det sociale og det økonomiske i sådan et projekt. Et af vores fokusområder er at anvende byggematerialer, der udleder så lidt CO2 som muligt. Når vi bygger så mange boliger, som vi gør, så føler vi også, at vi har en ansvarlighed over for CO2-forbruget, siger hun.

Fællesskab på tværs

Familiehusene, der er alt mellem 75 kvm og 101 kvm, henvender sig primært, som navnet antyder, til familier, da der er flere af boligerne, der har tre og fire værelser. Men de helt små lejligheder kan også være attraktive for ældre, påpeger Conny Krog.

Udover de 26 familiehuse vil der blive placeret et fælleshus på cirka 100 kvm, der skal fungere som centrum for boligblokkene.


Det er en måde at tilgodese både det miljømæssige, det sociale og det økonomiske i sådan et projekt.

Conny Krog, projektleder


Og selvom det kan lyde som noget særligt, at der kommer et fælleshus, så er det ikke så særligt endda for Fyns Almennyttige Boligselskabs byggerier, påpeger Conny Krog.

- Vi er en boligorganisation, hvor vi sætter fællesskabet meget højt. Vi giver de fysiske rammer for de her fællesskaber, og så er det selvfølgelig op til beboerne selv, hvor meget fællesskab de vil etablere. Men det er kun fantasien, der sætter grænser, når der er et hus, hvor der er plads til 50 mennesker, siger projektlederen.

Annonce

Har alt

Haarby Lund bliver de første boliger, som selskabet har i byen, og for Conny Krog giver det rigtig god mening, at Fyns Almennyttige Boligselskab nu investerer 47 millioner kroner i at få placeringen på Syrenvej.

Haarby Lund

På Syrenvej opføres der 26 familiehuse og et dertilhørende fælleshus på cirka 100 kvm.

Der vil komme tre typer af lejligheder i Haarby Lund: en to-rums bolig på 75 kvm, en tre-rums bolig på 87 kvm og en fire-rums bolig på 101 kvm. Huslejerne kommer cirka til at ligge i prislejet 5.850-7.900 kr./md.

TMRB A/S er entreprenøren, og projektet er tegnet af C&W arkitekter A/S, Svendborg.

Den forventede indflytning er foråret 2022, og der er endnu ingen venteliste til boligerne, da projektet stadig mangler den sidste godkendelse i byrådet i Assens.

- Det er et rigtig attraktivt område for børnefamilier. Der er jo alt her, og det er i rimelig afstand til arbejdet, hvis man eksempelvis arbejder i Odense, siger hun.

Den foreløbige plan er, at gravemaskinerne kan gå i gang til maj.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Nyborg For abonnenter

Nye skraldespande gør det umuligt for blinde at sortere: - Hvis jeg ikke havde min kone, ville alt ryge i den samme spand

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Kultur

På Dagmarsminde får demente beboere kram, kærlighed og kage i stedet for medicin

Erhverv

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Erhverv

Stop for nye møbler: Værsgo at sætte dig i en brugt stol

Annonce