Annonce
112

Boligselskab: Slut med egen skraldespand

Der er lagt fliser og gjort klar til nye fælles affaldscontainere i Boligselskabets boliger på Hine Møllevej. Foto: Gitte Kjeldal
Boligselskabet Langeland vil ikke forpligte beboerne til at skulle aflevere deres skraldespande ved indkørslen.

I boligselskabet Langelands afdeling på Hine Møllevej er der allerede lavet plads til nye fælles containere ved indkørslen til boligområdet. Med indførelsen af affaldssorteringen er det slut med en skraldespand til hver beboer, trods underskriftsindsamling.

Forretningsfører Jens Garfalk, Boligselskabet Langeland, har modtaget brevet med underskrifter fra Inga Hansen og Ulla Olsen om ønsket om at beholde egne skraldespande ved hver bolig.

- Det kan vi ikke imødekomme. Vi kan ikke forpligte vore lejere til, at de selv skal køre skraldespandene ud til vejen. Hvis man kan gå i brugsen og købe ind, kan man også gå forbi en affaldscontainer med sit affald, siger han.

Der bor også mennesker i afdelingen, der ikke selv kan køre en tung affaldbeholder hen til vejen og det er muligt, at naboen i dag vil hjælpe, men hvad så, når naboen flytter?

- Jeg er godt klar over, at vi er på bagkant med informationen om, at vi nu opstiller affaldscontainere, men det er fordi, vi ikke er informeret af forsyningen. Vi har ikke vidst, hvornår de indførte affaldsorteringen i afdelingen. Derfor har beboere først fået brev om det dagen efter. Men jeg vil dertil sige, at vi løbende har informeret om, at affaldsorteringen kom og det er ikke nyt for beboerne, det har være diskuteret på forskellige møder siden efteråret, slår Jens Garfalk fast.

- Ved fælles affaldscontainere sparer vi nogle penge, og de kommer afdelingen til gode. Pengene bliver ikke udbetalt tilden enkelte beboer, men går ind i afdelingens regnskab, så der er andre udgifter, de ikke bliver pålagt, så det på den måde kommer den enkelte lejer tilgode, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce