Annonce
Odense

Boligselskab er stormet frem: Bag står kæmpe OB-fan

Jimmy Nyland Andersen, ejer af Odense Bolig ApS. Ejendomsfirmaet har oplevet en stor vækst inden for de senere år. Foto: Martin Kloster
Odense Bolig ApS er stormet frem på primært det odenseanske boligmarked de senere år. Jimmy Nyland Andersen er manden bag.

Dyrup: I 2004 var formuen i Odense Bolig ApS, der både udlejer og bygger boliger, 1,7 millioner kroner.

I dag er den over 71 millioner kroner for ejendomsselskabet, der har firmaadresse på Thujavej i Dyrup og ejes og ledes af 47-årige Jimmy Nyland Andersen fra Sanderum som hovedanpartshaver.

En voldsom vækst, som ejeren ikke kan løbe fra og selvfølgelig er glad for.

Annonce

- Siden vi flyttede herop, er det gået stærkt, siger Jimmy Nyland Andersen fra sin kontorstol på Thujavej - og det var fra 2010.

Han kalder den eksplosive fremgang for en kombination af mange ting.

- Vi har været dygtige, synes jeg selv. Jeg synes, vi har haft en god næse til at finde gode beliggenheder. Og så har vi været gode til at udnytte finanskrisen (i 2008 og de følgende år, red.). På bagenden af en var det billigt at handle ind. Der var vi aggressive. Der kunne vi se nogle priser, der var faldet voldsomt, så vi kunne købe nogle ejendomme, der tidligere havde været væsentligt dyrere, siger Jimmy Nyland Andersen.

Jimmy Nyland Andersen på sit kontor på Thujavej i Dyrup. Foto: Martin Kloster

Derudover mener han, at man har  kunnet tiltrække nogle gode mennesker til at være med i nogle forskellige projekter.

- Og så har vi altid opført os ordentligt. En aftale er en aftale, fortæller fortæller Jimmy Nyland Andersen.

Alexandragade

Odense Bolig ApS administrerer 2.050 lejemål på Fyn, primært i Odense. Jimmy Nyland Andersen ejer boligporteføljen sammen med nogle kompagnoner, men selv har han ejerskab i cirka 1.200 lejemål.

Grundstenen til firmaet blev lagt i 1992 af Jimmy Nyland Andersens far, Niels Jørgen Andersen, der var økonomidirektør i et dametøjsfirma. Chefen i det firma havde købt nogle ejendomme. Jimmy Nyland Andersens far havde fået dårlig ryg og kunne ikke passe sit arbejde. Så farens chef bad ham tage sig af boligporteføljen.

Det fik podet interessen hos Niels Jørgensen Andersen, der er revisor, til selv at investere i ejendomme. Sammen med en onkel og en god ven fik han foden inden for på boligmarkedet i Odense, hvor de opkøbte ejendomme på tvangsauktioner.

Vi har været dygtige, synes jeg selv. Jeg synes, vi har haft en god næse til at finde gode beliggenheder.

Jimmy Nyland Andersen

Jimmy Nyland Andersen, der også er uddannet revisor, tjente en lille skilling ved at hjælpe sin far med lidt kontorarbejde dengang. Han er flasket op med, at man skal yde før man kan nyde.

- Min far hjalp mig med at købe min første ejendom, som er det, der er Odense Bolig i dag, husker Jimmy Nyland Andersen.

Den første ejendom, han fik fingre i, har han et stort billede hægende af på sit kontor. En ejendom i Alexandragade.

Boligen i Alexandragade i Odense, som var den første bolig, Jimmy Nyland Andersen fik fingre i. Han har et indrammet billede af bygningen på sit kontor. Foto: Martin Kloster

- Det er mit tredje barn, siger Jimmy Nyland Andersen en kende stolt, foruden de to, han har af kød og blod med sin kone Lotte Nyland Andersen, der også arbejder i firmaet.

Det var 1. januar 2000 og Odense Bolig ApS var grundlagt med de købte mursten. Jo flere boliger, der kom ind, jo flere muskler, jo flere opkøb og jo mere fortjeneste, lød succesformlen.

Når Jimmy Nyland Andersen investerer og lægger en strategi med sin far, der nu selv arbejder i sønnens firma, kigges der på beliggenhed først og fremmest.

- Vi er kræsne qua både min fader og jeg er uddannet revisorer. Vi er meget  grundige, når vi investerer. Vi tjekker alle tal og har styr på grunddata. Og så er vi ude at mærke efter i de pågældende områder - er der en børnehave? Er der en skole? Det betyder meget, siger Sanderum-drengen.

Annonce

Roy Keane

Når man siger Jimmy Nyland Andersen, siger man også OB. Både han og faren er blå- og hvidstribede.

- Totalt OB'er. OB betyder rigtig meget, siger han, og kun store familiebegivenheder kan holde ham fra en kamp på stadion i Bolbro.

Faren har en signeret OB-trøje hængende på sit kontor, der ligger lige ved siden af sønnens på Thujavej. Jimmy Nyland Andersens far er formentlig den eneste tilskuer, der i sin tid - i slutfirserne - fik lov til at se kampene på stadion liggende på en madras i det ene hjørne tæt ind mod banen. Jo, den er god nok. Men det var, fordi hans far havde det med ryggen, nævner sønnen.

Skal Jimmy Nyland Andersen vælge en OB'er han godt kan lide, er det Poul Andersen. Det er såmænd hans onkel. Og så slideren Leon Hansen. Ikke altid den bedste tekniker, måske, men en solid fighter. Men faktisk er hans favoritspiller, "verdens bedste", ifølge Odense Bolig-ejeren, Manchester Uniteds hårde banen Roy Keane. United er også hans favoritklub.

- Mange kalder mig Keane, smågriner Jimmy Nyland Andersen, som selv havde temperament på banen, da han spillede.

Hos Odense Bolig ApS arbejder der 12 medarbejdere i administrationen. Yderligere er 35 håndværkere tilknyttet. På kontoret finder man også Lotte Nyland Andersen (t.v.), gift med Jimmy Nyland Andersen. Foto: Martin Kloster

Han er en handlingens mand. Også i Odense Bolig ApS.

Jimmy Nyland Andersen har selv spillet fodbold siden han var seks år. Han zenit som fodboldspiller var at komme op på OB's andethold - og så alligevel en tand længere en enkelt gang.

- Der var 12 afbud til en eller anden totokamp (en tipsturnering, red.). Vi mødte Samsunspor (tyrkisk hold og i 1997, red.). Det var stort, husker Jimmy Nyland Andersen, der tror på et fynsk mesterskab i '26 - og du læste det her først.

Annonce

Sværere marked

Jimmy Nyland Andersen vurderer, at boligmarkedet er sværere at komme ind på nu end tidligere. Priserne er vanvittigt høje, fortæller han.

- Vi er derhenne nu, at det har været mere fordelagtigt for os de sidste tre-fire-fem år at bygge nyt end at købe noget gammelt, fordi vi synes, at det gamle har været prissat for højt, siger han.

Jimmy Nyland Andersen foran hovedkontoret på Thujavej. Foto: Martin Kloster

Han vurderer, at lejere i dag gerne vil betale lidt ekstra, hvis tingene er i orden. På Dyrupsgårds Allé i Dyrup er Odense Bolig ApS ved at opføre nogle boliger, der lige har fået en tand ekstra lir - som vinkøleskab, dyrere trægulve og ladestandere til elbiler som en del af pakken.

Filosofien er, at er der styr på det hele, vil lejerne også gerne betale for det, siger Jimmy Nyland Andersen.

Styr på det har Jimmy Nyland Andersen og Odense Bolig ApS i hvert fald papir på, de har i regnskaberne.

Her er det fremad på banen.

Odense Bolig ApS. På billedet ses de første rækkehuse, som selskabet byggede. Det er på Porsevænget i Sanderum. Foto: Martin Kloster
Annonce
Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

PFOS-sagen spreder sig til Odense: Kødkvæg i Seden har i årevis drukket vand fra forgiftet vandløb

Kerteminde For abonnenter

Kertemindes fedeste hus? Trods mange modstandere blev traditionel villa forvandlet til funkisvilla med havudsigt

Nyborg

Kronvidne peger på DSB: Mere mystik om knaldstation

Leder For abonnenter

God aftale, der skal forhindre flere ghettoer i Odense

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Faaborg-Midtfyn

Størst chance for Herdis Hanghøi: Lokale kandidater er mest fyld på stemmesedlen til Regionsrådet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Sundhed

Denne aldersgruppe er den mindst stressede af alle

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Annonce