Annonce
Erhverv

Boligsalget slår rekord: Fynske kommuner har historisk salg trods corona

Boligsalget i årets tredje kvartal er endnu højere end det ellers rekordsættende andet kvartal. Arkivfoto: Palle Peter Skov
I tredje kvartal er der solgt 26.020 boliger landet over. Det er mere end i andet kvartal, der havde den hidtidige rekord. På Fyn er der især solgt flere boliger i kommunerne Assens og Langeland sammenlignet med tredje kvartal sidste år.
Annonce

Selv om coronakrisen fortsat gør ondt mange steder i den danske økonomi, så er der mere end godt gang i boligmarkedet.

I tredje kvartal har salget af boliger faktisk været det højeste, i de ti år Boligsiden har ført statistik med boligsalget. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Fordelt over huse, ejerlejligheder og sommerhuse er der i kvartalet blevet solgt i alt 26.020 boliger. Det er mere end i andet kvartal, der hidtil havde rekorden.

- Det er en ret usædvanlig udvikling, som vi i øjeblikket er vidner til, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Salget af villaer og rækkehuse ligger i tredje kvartal 20 procent højere end i samme periode sidste år, og for ejerlejligheder ser vi et salg, der er steget med 22 procent sammenlignet med tredje kvartal sidste år.

- Det er en meget markant udvikling, fortæller hun.

For sommerhuse er stigningen fra tredje kvartal sidste år til tredje kvartal i år på hele 31 procent. Bag stigningen ligger et salg på 4217 sommerhuse.

Annonce

Fynsk boligsalg

Sammenlignet med tredje kvartal sidste år, har især Assens og Langeland Kommuner haft et godt tredje kvartal i år.

De to kommuner har set en stigning i boligsalget på henholdsvis 62 og 60 procent. Det er dog ikke opgjort, hvilke typer boliger, der står for fremgangen i de enkelte kommuner.

I Kerteminde Kommune er boligsalget steget med 37 procent, og i Svendborg Kommune er det steget med 27 procent, når man sammenligner dette års tredje kvartal med sidste års.

Kun i Nyborg og Ærø kommuner er boligsalget faldet. I Nyborg blot én procent, mens der på Ærø er blevet solgt 17 procent færre boliger. Resten af de fynske kommuner har oplevet stigninger på mellem seks og 16 procent.

Annonce

Dyrere at købe bolig

De mange bolighandler finder sted, selv om det generelt set er blevet dyrere at købe bolig.

For eksempel har de gennemsnitlige priser per kvadratmeter for ejerlejligheder rundet et rekordhøjt niveau på 30.000 kroner.

Boligøkonomen bemærker også, at de mange bolighandler ikke kun er koncentreret om de traditionelt populære markeder tættest på hovedstaden.

- Ser vi på de områder, hvor der har været flest hushandler indtil videre i 2020, er det i kommuner som Furesø, Syddjurs og Vordingborg, at salget af huse er steget mest i forhold til sidste år.

- Hushandlerne har med andre ord spredt sig til store dele af landet, siger Birgit Daetz.

Annonce

Mindre salg i fjerde kvartal

Siden årsskiftet er der solgt 69.603 boliger.

Dermed er der gode chancer for, at salget kan nå at overgå rekorden fra sidste år på 78.873, vurderer boligøkonomen.

Men salget i fjerde kvartal kommer næppe til at overgå salget fra tredje kvartal.

- Når vi kigger på tallene, så kan vi se, at interessen for at købe hus generelt bliver mindre i fjerde kvartal end i de første tre kvartaler af året.

- Så vi skal ikke regne med en ny kvartalsrekord, når vi kommer ud af fjerde kvartal, siger Birgit Daetz.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Middelfart falder fra nummer 4 til nummer 29: Grøn vækstkommune på voldsom rutsjetur i årlig undersøgelse om lokalt erhvervsklima

Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce