Annonce
Fyn

Boligpriserne stadig høje på Fyn

Boligpriserne på Fyn har - mod forventning - holdt stand under coronakrisen, mens de i visse byer ligefrem er steget. Flere boligøkonomer havde ellers forudset markante fald. Foto: Mette Mørk
Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at udbudspriserne på boliger på Fyn holder stand i april måned. Nyborg og Kerteminde har de største stigninger.

På trods af nedlukningen af Danmark og højere arbejdsløshed er udbudspriserne på parcelhuse, ejerlejligheder og fritidshuse på Fyn og på landsplan – mod forventning – forblevet på samme høje niveau som før coronakrisen. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Ejerlejligheder på Fyn er faktisk steget med 0,7 procent siden februar, mens parcelhuse og fritidshuse på Fyn begge haft et beskedent fald på 0,3 procent siden februar måned. Sammenligner man priserne med niveauet i april sidste år, ser udviklingen også her positiv ud. Prisen på parcelhuse på Fyn er i april 2020 2,4 procent højere end i april 2019. På ejerlejligheder er priserne 3,2 procent højere i samme periode og på fritidshuse er priserne hele 5,2 procent højere. Det er godt nyt for boligejerne, fortæller Sebastian Beres, der er administrerende direktør for den landsdækkende ejendomsmæglerkæde Brikk.

- Det viser, at de mange tiltag og økonomiske hjælpepakker er medvirkende til at holde hånden under boligmarkedet samt holde danskernes tro på fremtiden oppe, siger han.

Annonce

Fald i boligpriserne lader vente på sig

De Økonomiske Råd, også kaldet De Økonomiske Vismænd, spåede ellers i starten af april, at boligpriserne i Danmark ville falde med mellem otte og elleve procent på grund af krisen, mens Nykredit i denne uge opdaterede denne betragtning til et fald i boligpriserne på cirka 4 procent. Indtil videre ser det dog ud til, at faldet lader vente på sig. Mens både De Økonomiske råd og Nykredit forudser prisfald, er Brikks anderledes optimistisk.

- Det er selvfølgelig svært at forudsige, hvad der kommer til at ske i disse tider. Skulle boligpriserne være faldet, mener jeg dog, at det ville være sket som en slags chokeffekt her i marts og april måned. At de nye tal viser, at priserne på Fyn og nationalt forbliver høje, viser jo bare, at boligmarkedet samt prisniveauet er mere robust end mange havde troet. I Odense har priserne samlet set været stabile siden starten af coronakrisen. Ejerlejligheder er steget med 1,6 procent siden februar, og parcelhuse er faldet med 1,6 procent fra februar til april. De største stigninger i priserne på Fyn ses i Nyborg, hvor både parcel- og fritidshuse er steget med 9,2 procent siden starten af krisen.

I Kerteminde har stigningerne på ejerlejligheder været på tre procent, mens parcelhusene er steget én procent. I begge byer har man set signifikante stigninger fra april 2019 på ejerlejligheder. I Nyborg er stigningen på hele 19,3 procent fra april 2019 til april 2020, mens den i Kerteminde har været på 13 procent i samme periode. - Odense har i mange år set rigtigt signifikante stigninger i boligpriser. Dét, at priserne ikke falder under coronakrisen, er noget, man skal bide mærke i. Det indikerer, at der heller ikke i Odense er sandsynlighed for de signifikante fald, som ellers var spået, siger Sebastian Beres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce