Annonce
Sydfyn

Boligminister på havnerundvisning: Boliger, uddannelser og maritime erhverv på havnen er en stærk cocktail

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek besøger Svendborg fredag d. 11. juni og mødes med blandt andre borgmester Bo Hansen (S), folketingsmedlem Bjørn Brandeborg (S) og forstander på Skolerne i Oure, Jasper Gramkow.. Foto: Henrik Nguyen
Indenrigs- og boligministeren Kaare Dybvad Bek (S) fik fredag formiddag en havnerundvisning og dermed indblik i de kæmpestore byggeplaner, der er på havnen. Visionært, mener han, det er, med en cocktail af uddannelser, boliger og maritime erhverv.

Svendborg: Det er ikke småting, der er ved at blive bygget på havnen. I øjeblikket er byggeriet af det nye Simac i fuld gang, og fredag formiddag slog Indenrigs- og boligministeren Kaare Dybvad Bek (S) et smut forbi for at se nærmere på planerne.

Spørger man ministeren, er der tænkt mange gode tanker med havnen i Svendborg. Han hæfter sig især ved planerne om at blande boliger, uddannelser og maritime erhverv.

- Det er rigtig visionært, det der er på vej, hvor man både fastholder nogle af de klassiske havnefunktioner og reparerer skibe hernede, samtidig med at man får stærke kulturinstitutioner og forhåbentligt også uddannelsesinstitutioner herned. Det tror jeg, der er meget musik i, siger han og fortsætter:

Annonce

- Jeg tror, at den tid, hvor folk bosatte sig efter store indfaldsveje og storcentre er forbi. Jeg tror, at folk gerne vil have noget historisk, autentisk og hyggeligt, hvor der samtidig sker noget, siger han.

Døde boligområder

For få uger siden blev det meldt ud, at Svendborg får en læreruddannelse til byen, og borgmester Bo Hansens udspil er, at den bør ligge på Nordre Kaj sammen med Simac og blandt andet en sygeplejeuddannelse.


Jeg tror, at den tid, hvor folk bosatte sig efter store indfaldsveje og storcentre er forbi. Jeg tror, at folk gerne vil have noget historisk, autentisk og hyggeligt, hvor der samtidig sker noget

Kaare Dybvad Bek


I sidste ende er det UCL, der skal beslutte sig for, hvor man vil placere en læreruddannelse, da det er UCL, der skal drive den.

Det er dog også en sag for byrådet at tale sig frem til, hvor man mener, det ville give mening at placere læreruddannelsen, og i det spørgsmål er der ikke fælles fodslag endnu.

Kaare Dybvad Bek ser mange fine perspektiver i at samle en række uddannelser på havnens første række, selvom man traditionelt set ofte ville bygge boliger på sådan en attraktiv placering.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek tilbragte formiddagen på havnen i Svendborg, inden turen gik videre til Ærø. Her ses han med folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (t.v.), borgmester Bo Hansen og Oure-forstander, Jasper Gramkow (t.h.). Foto: Henrik Nguyen

- På rigtig mange gamle industrihavne, kan der godt blive lidt stille omkring de boliger, der er, så det er i hvert fald vigtigt, at man tænker over, hvad man gerne vil have, der skal ske på byens havn, for hvis man kun bygger boliger, kommer der ikke til at være omfattende liv omkring det.

- Så der tror jeg, der er meget vision i at prøve at lægge nogle institutioner et sted som her - og at man blander det med nogle af de klassiske havnefunktioner, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce