Annonce
Kerteminde

Boligmarkedet: Kerteminde hænger lidt i bremsen

Boliger i Kerteminde Kommune - udenfor Kerteminde by - er ikke så nemme at sælge, som de var en gang, fortæller ejendomsmægler Jens Weinrich, EDC. Arkivfoto: Ole Friis
- I postnummer 5300 går villaerne godt. Det er lidt tungere i oplandet, fortæller ejendomsmægler Jens Weinrich, EDC. Sommerhuse i oplandet har til gengæld solgt rigtig godt i år.

Kerteminde: De sælger ikke, som de gjorde engang, ejendommene i Kerteminde Kommune. Faktisk viste en opgørelse for noget tid siden, at Kerteminde og Odense hænger lidt i bremsen i forhold til det øvrige Fyn, når det gælder boligmarkedet.

- Det går, men det er jo ikke, som da jeg startede for mange år siden. Da strømmede børnefamilierne fra Odense til Kerteminde, fordi skatten var lav, fjernvarmen var billig, og børnehaverne og vuggestuer var billige. Så billige, at det var neutralt i budgettet at anskaffe sig bil nummer to, der var nødvendig for at bo på landet. Nu er vi dyrest med det hele, fortæller ejendomsmægler Jens Weinrich fra EDC Kerteminde.

- I dag kan vi sælge stort set alle de villaer, vi kan få fat på i postnummer 5300. Men så snart du kommer uden for det, så kniber det lidt.

Annonce

Vi skal have et bedre rygte

Sommerhuse på Hindsholm har til gengæld solgt rigtig godt i denne sæson, fortæller ejendomsmægleren.

- Da er det til gengæld som om, markedet for Sommerbyen er mættet.

Hvorfor boliger i Kerteminde Kommune pludselig ikke er så efterspurgte, har Jens Weinrich et forsigtigt bud på.

- Vi har selvfølgelig talt om det, og det er vores fornemmelse, at det er al den negative snak om Kerteminde og de politiske stridigheder, der skræmmer nogle købere væk, siger han.

- Så derfor skal vi alle sammen være mere positive og skabe en bedre stemning og et bedre rygte, der kan tiltrække flere nye skatteydere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce