Annonce
Nyborg

Boliger ved Kvickly en mulighed

Der er her, i Kamhullet, Coop muligvis vil bygge boliger på en del af p-pladsen. I forgrunden Den Hvide Jomfru, der er en del af det historiske voldanlæg i Nyborg. Foto: Mogens Rasmussen.
Coop Danmark luftede for to år siden planen om at bygge boliger bag Kvickly i Nyborg. Det kan blive virkelighed, når handels-giganten går i gang med at renovere forretningen i Nyborg.

Nyborg: For knap to år siden kom det frem, at Coop Danmark puslede med planer om at bygge 24 boliger på den store parkeringsplads bag Kvickly-forretningen i Nyborg. Og ideen er ikke glemt.

- De planer, vi har nu, er en kombination af at modernisere butikken og bygge boliger. Men jeg kan ikke gå i detaljer med det endnu. De boligplaner, I har omtalt tidligere i avisen, var sådan set bare for at beskrive nogle muligheder. Og det kan blive til noget, hvis vi ikke har brug for hele p-pladsen, siger Flemming Møller, ejendomschef i Coop Danmark.

Efter at politikerne i maj 2018 havde diskuteret muligheden for boliger i Kamhullet, som området bag Kvickly hedder, meldte kommunen tilbage til Coop, at man var positivt indstillet og gerne ville snakke videre om ideen.

- Politikerne var positive, men Kamhullet er jo et sted, hvor man skal tænke sig om på grund af kulturhistorien, siger vicekommunaldirektør Søren Møllegaard.

Kamhullet ligger tæt ved voldgraven og slottet, og Østfyns Museer advarede dengang skriftligt mod byggeriet. De skrev blandt andet:

"Østfyns Museer fraråder på det kraftigste opførelser af bygninger på arealet. Området omkring den Hvide Jomfru udgør i dag et af de bedste blik ind på den historiske kongelige fæstning Nyborg."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce