Annonce
Debat

Boliger. 490 små, billige lejeboliger på vej i Odense

Annonce

490 små billige lejeboliger på vej i Odense

Odense vokser og flere flytter hertil. Samtidig stiger boligpriserne i byen, og priserne på boliger i Odense nu er oppe på samme niveau, som da de toppede før finanskrisen.

Det er en god udvikling, som der er al mulig grund til at glæde sig over. Det viser nemlig, at det går godt i Odense, og at byen i stigende grad er blevet attraktiv at investere i. Men når det er sagt, må vi selvfølgelig ikke være blinde for, at det også presser boligmarkedet i byen. Hvis vi ikke handler nu, risikerer vi, at mange, også helt almindelige familier, vil få svært ved at finde en bolig, som er til at betale, som det for eksempel er tilfældet i København og Aarhus.

Vi skal sikre os, at Odense fortsat bliver ved med at være en by, hvor helt almindelige mennesker som skolelærere, sosu'er, chauffører osv. har råd til at bo, studere og stifte familie. Det kræver, at vi kan tilbyde forskellige boliger, så alle kan være med, og det kræver, at vi aktivt sørger for, at Odense kan byde på gode almene familieboliger.

Derfor er jeg utrolig glad for, at kommunen har fået del i den statslige pulje til opførelse af nye almene familieboliger med et tilsagn om et tilskud på 30 millioner kroner fra staten. De 30 millioner kroner svarer til støtte til hele 490 boliger.

Der stilles ikke krav om, at boligerne udelukkende skal målrettes bestemte grupper, og det betyder, at de almene boligorganisationer og Odense Kommune løbende kan aftale, om bestemte grupper skal have fortrinsret til boligerne. Det vil på den måde være muligt at målrette nogle af boligerne til forskellige grupper som eksempelvis studerende - og der er i høj grad brug for, at vi har fokus på de studerende.

Odense er nemlig blevet en populær studieby. Her i 2017 er vi kun 400 studerende fra vores mål om at nå godt 45.000 studerende i 2020. De mange studerende giver Odense puls og energi, og er både nu og i fremtiden med til at udvikle byen.

Men det betyder også, at det i stigende grad kan være svært at finde en studiebolig. Vi skal sikre, at vi ikke får københavnske eller aarhusianske tilstande. Her er det efterhånden blevet så dyrt at få en ordentlig studiebolig, at mange er afhængige af deres forældres økonomiske formåen. Det skal vi sørge for ikke sker i Odense, og netop derfor skal mindst 260 af boligerne være egnede som studieboliger.

Men vi skal ikke kun have fokus på de studerende under deres studietid, vi skal også have øje for tiden efter studiet, for vi oplever i stigende grad, at der bliver råbt på billige boliger fra små nystiftede familier. Det ønske må vi ikke sidde overhørig, for en by har brug for alle typer mennesker for at fungere både sygeplejersker, pædagoger, rengøringsassistenter osv.

Ligesom vi også skal have fokus på at have plads og billige boliger til vores mest udsatte grupper. Vi skal derfor sikre et varieret boligmarked, hvor mange kan være med. De 490 boliger er et vigtigt supplement til de mange andre boliger, der bliver bygget i byen i de her år.

Og det glæder mig, at vi gennem tilskuddet på de 30 millioner kan være med til at sikre almene boliger i f. eks Højstrup, Gartnerbyen, Hjallese og Bolbro. De mange nye boliger er et godt skridt i den rigtige retning og vil bidrage til, at Odense fortsat er en by, hvor helt almindelig mennesker har råd til at bo, studerede og stifte familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce