Annonce
Debat

Boliger. 490 små, billige lejeboliger på vej i Odense

490 små billige lejeboliger på vej i Odense

Odense vokser og flere flytter hertil. Samtidig stiger boligpriserne i byen, og priserne på boliger i Odense nu er oppe på samme niveau, som da de toppede før finanskrisen.

Det er en god udvikling, som der er al mulig grund til at glæde sig over. Det viser nemlig, at det går godt i Odense, og at byen i stigende grad er blevet attraktiv at investere i. Men når det er sagt, må vi selvfølgelig ikke være blinde for, at det også presser boligmarkedet i byen. Hvis vi ikke handler nu, risikerer vi, at mange, også helt almindelige familier, vil få svært ved at finde en bolig, som er til at betale, som det for eksempel er tilfældet i København og Aarhus.

Vi skal sikre os, at Odense fortsat bliver ved med at være en by, hvor helt almindelige mennesker som skolelærere, sosu'er, chauffører osv. har råd til at bo, studere og stifte familie. Det kræver, at vi kan tilbyde forskellige boliger, så alle kan være med, og det kræver, at vi aktivt sørger for, at Odense kan byde på gode almene familieboliger.

Derfor er jeg utrolig glad for, at kommunen har fået del i den statslige pulje til opførelse af nye almene familieboliger med et tilsagn om et tilskud på 30 millioner kroner fra staten. De 30 millioner kroner svarer til støtte til hele 490 boliger.

Der stilles ikke krav om, at boligerne udelukkende skal målrettes bestemte grupper, og det betyder, at de almene boligorganisationer og Odense Kommune løbende kan aftale, om bestemte grupper skal have fortrinsret til boligerne. Det vil på den måde være muligt at målrette nogle af boligerne til forskellige grupper som eksempelvis studerende - og der er i høj grad brug for, at vi har fokus på de studerende.

Odense er nemlig blevet en populær studieby. Her i 2017 er vi kun 400 studerende fra vores mål om at nå godt 45.000 studerende i 2020. De mange studerende giver Odense puls og energi, og er både nu og i fremtiden med til at udvikle byen.

Men det betyder også, at det i stigende grad kan være svært at finde en studiebolig. Vi skal sikre, at vi ikke får københavnske eller aarhusianske tilstande. Her er det efterhånden blevet så dyrt at få en ordentlig studiebolig, at mange er afhængige af deres forældres økonomiske formåen. Det skal vi sørge for ikke sker i Odense, og netop derfor skal mindst 260 af boligerne være egnede som studieboliger.

Men vi skal ikke kun have fokus på de studerende under deres studietid, vi skal også have øje for tiden efter studiet, for vi oplever i stigende grad, at der bliver råbt på billige boliger fra små nystiftede familier. Det ønske må vi ikke sidde overhørig, for en by har brug for alle typer mennesker for at fungere både sygeplejersker, pædagoger, rengøringsassistenter osv.

Ligesom vi også skal have fokus på at have plads og billige boliger til vores mest udsatte grupper. Vi skal derfor sikre et varieret boligmarked, hvor mange kan være med. De 490 boliger er et vigtigt supplement til de mange andre boliger, der bliver bygget i byen i de her år.

Og det glæder mig, at vi gennem tilskuddet på de 30 millioner kan være med til at sikre almene boliger i f. eks Højstrup, Gartnerbyen, Hjallese og Bolbro. De mange nye boliger er et godt skridt i den rigtige retning og vil bidrage til, at Odense fortsat er en by, hvor helt almindelig mennesker har råd til at bo, studerede og stifte familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce