Annonce
Hus og have

Bolig: I harmoni med naturens farver

Mads Raabjerg Larsen og Simone Østergaard med deres børn Tjalfe og Sigga. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Jordfarver og naturmaterialer giver personlighed til Simone Østergaard og Mads Raabjerg Larsens hjem. De har skabt ro og hygge i nyrenoverede og moderne omgivelser.
Annonce

Ro. Det er følelsen, der fylder en, når man træder ind i hjemmet i Roslev nord for Skive. Afdæmpede farver og naturmaterialer er et tema, der går igen i hvert et rum i den 173 kvadratmeter store bolig.

Hjemmet ligger på en stille villavej, hvor 50’er-husene ligger side om side. Her bor Simone Østergaard og Mads Raabjerg Larsen med deres børn, Sigga og Tjalfe, og de to kaniner Bimse og Ninu.

Selvom boligen er moderne og nyrenoveret, har parret været opmærksom på, at det ikke skal blive for hvidt og koldt. Mange af deres møbler består af genbrugsfund og rustikke naturmaterialer. Deres spisebord, sofabord og skrivebord er lavet af gamle planker i elmetræ. Jordfarver er et gennemgående tema i hjemmet.

- For at gøre et nyrenoveret hus hyggeligt skal man have personlige ting. Man kan gå ud og finde genbrugsting eller have arvestykker stående. Man skal huske at have sig selv med i sin indretning, mener de.

Blå bog

Simone Østergaard er 28 år og driver webshoppen Ovellie.dk sammen med kæresten Mads Raabjerg Larsen på 34 år. Hun bruger også flittigt sin Instagram ”Simoneoe”.

Mads Raabjerg Larsen arbejder desuden som salgskonsulent i en bilvirksomhed.

De har sammen børnene Sigga på fem år og Tjalfe på to år.

Familien bor i Roslev nord for Skive.

Huset er fra 1958, men fik en totalrenovering og en tilbygning, da parret købte det i 2014. Boligen er på 173 kvadratmeter, og grunden er på 1029 kvadratmeter.

Annonce

Indretningen er en hobby

Simone Østergaard står for indretningen i hjemmet, og det passer kæresten godt.

- Jeg ved, hvor god Simone er til at indrette. Det er en kæmpe hobby, og det er fantastisk at være i, fortæller Mads Raabjerg Larsen.

Simone Østergaard har tænkt over hver en detalje i hjemmet, og det er kun bestemte naturfarver i nuancerne brun, beige og grå, der får lov til at få plads.

- Jeg er bange for farver. Jeg hader farver, de er så stressende, griner hun og tilføjer:

- Mit hjem skal være roligt og hyggeligt.

I soveværelset matcher beige sengetøj med hendes kjoler på det fritstående tøjstativ.

- Hvis jeg har noget tøj, der ikke passer i farven, ryger det ind i skabet.

Huset består af en entré, en lang fordelingsgang med to børneværelser, soveværelse, badeværelse og gæstetoilet. For enden af gangen står kaninburet, som altid er åbent, så kaninerne frit kan hoppe rundt i huset.

I den anden del af huset ligger køkkenet som hjemmets hjerterum med et rustikt langbord placeret i midten. Gennem glasdøre går man to trin ned i stuen med loft til kip. Til boligen hører desuden en stor have, en kælder og en isoleret garage, hvor parret holder fester.

Annonce

Familie og venner tæt på

Parret købte huset i Roslev i 2014, mens de ventede deres første barn. Boligen var dengang 108 kvadratmeter. De vidste godt, at der ikke var nok plads til hele familien, så de renoverede hele huset og byggede stuen til.

- Vi væltede alt. Der stod kun fire vægge tilbage. Men huset var ikke kærlighed ved første blik. Jeg ville gerne bygge nyt og kiggede efter byggegrunde, fortæller Mads Raabjerg Larsen.

- Jeg er ikke til nybyg, tilføjer Simone Østergaard.

De indgik derfor et kompromis med en totalrenovering.

Parret har altid vidst, at de ikke ville bo i en stor by. De ville gerne være tæt på vennerne og familien, der bor i området. Mange af deres venner er enten blevet i byen eller kommet tilbage til byen, efter de er blevet færdige med deres uddannelser.

- Jeg kan godt lide trygheden. Da vi skulle flytte i hus, var jeg ikke klar til at være længere væk fra familien. Jeg er ikke så meget til store forandringer, fortæller Simone Østergaard.

Roslev har 1300 indbyggere. Børnene går i dagpleje og børnehave få hundrede meter væk fra hjemmet, og fra haven kan man høre børnegrin fra den nærliggende skole.

Parrets forældre bor i området, og længere nede ad villavejen bor en af Simone Østergaards veninder.

Parret i den tilbyggede stue med loft til kip. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Børn og bolig på Instagram

I sin fritid bruger Simone Østergaard ofte Instagram under profilen ”Simoneoe”, hvor hun deler ud af familiens dagligdag og billeder af børnene og boligen. Hun er meget opmærksom på, hvad hun deler, og hvordan hun fremstår på det sociale medie.

- Der er ikke noget, der er tilfældigt. Jeg tænker ekstremt meget over, hvad jeg deler på Instagram.

Hun deler ikke private anliggender eller billeder af andre familiemedlemmer end den nære familie. Selvom hun ofte deler billeder af sine to børn, accepterer hun også, hvis de siger fra.

- Sigga er blevet så stor, at hun ikke altid vil. Hvis hun siger nej, så er det et nej.

I hjemmet kan parret godt lide at have ting, som andre ikke har. Men de sociale medier gør det svært for dem at have deres egen stil.

- Det bliver sværere og sværere at skille sig ud på grund af de sociale medier, da man godt kan blive påvirket af hinanden, fortæller Simone Østergaard.

Familien elsker at være udenfor i naturen. I haven har de drivhus, fiskebassin og et legehus til børnene. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Balance mellem arbejde og fritid

Parret har webshoppen Ovellie sammen, hvor de sælger legetøj og pynt til børneværelset. Ved siden af arbejder Mads Raabjerg Larsen som salgskonsulent i en bilvirksomhed. De arbejder begge mange timer om ugen, så huset fungerer som deres fristed, hvor de kan være sammen med deres børn.

Selvom intet står tilfældigt i hjemmet i Roslev, har parret stor fokus på, at der skal være plads til børnene.

- Børnene må rode på deres værelser lige så meget, som de vil. Der skal være plads til, at de kan lege og være børn.

Når Simone Østergaard skal slappe af, flader hun ikke ud i den store sofa i stuen. Hun vil hellere lave noget kreativt som at male et møbel eller sætte et genbrugsfund i stand.

- Jeg kan rigtig godt lide at lave ting selv. Mit hoved står aldrig stille.

- Nogle gange kan det være for meget, der kan jeg godt blive lidt træt en gang imellem, griner Mads Raabjerg Larsen.

Familien nyder også at være udenfor i naturen. Der er 10 minutter i bil til stranden ved Harrevig, hvor familien bader eller samler sten. Tæt på hjemmet ligger Salling Natursti, som strækker sig 29 kilometer fra Glyngøre til Skive.

- Jeg elsker at være udenfor. Det er så afslappende at gå ude i skoven eller på stranden, siger Simone Østergaard, mens hun viser rundt i haven.

Selv når de ikke er udenfor, kan familien nyde naturens rolige farver og smukke materialer i deres hjem.

Det lange spisebord af elmetræ bryder de lyse omgivelser. Bordet er købt hos Christiansen & Co. Lamperne over bordet er loppefund. Foto: Birgitte Carol Heiberg
I hjemmets spisestue står det rustikke spisebord af elmetræ er fra Christiansen & Co. Lamperne er loppefund. Foto: Birgitte Carol Heiberg
På køkkenbordet står skærebrætterne sammen med røremaskinen fra Kitchenaid. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Simone Østergaard og Mads Raabjerg Larsen bor i Roslev nord for Skive. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det beige sengetøj matcher med Simone Østergaards kjoler på tøjstativet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Børnene Sigga og Tjalfe kan gå hjem fra børnehaven og dagplejen, der ligger tæt på hjemmet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Tjalfe er to år. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Siggas værelse er holdt i afdæmpede lyserøde farver. Skabet er et loppefund. Foto: Birgitte Carol Heiberg
På Tjalfes værelse fylder trælegetøj hylderne. Reolerne er fra Ikea. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Ikeaskabet på badeværelset har Simone Østergaard selv sat i stand. Hun har malet det, skåret i lågerne, sat fransk flet og andre greb på. Plakaten er fra Nynne Rosenvinge. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Hvis man arbejder hjemme, så kan man stadig være sammen med familien, fortæller Mads Raabjerg Larsen om skrivebordets placering i stuen. Skrivebordet er fra Christiansen & Co. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fra køkkenet kan man gå ned i den tilbyggede stue. Foto: Birgitte Carol Heiberg
I stuen er der plads til hele familien i den store sofa. Sofaen er fra Ikea, og sofabordet er fra Christiansen & Co. Foto: Birgitte Carol Heiberg
De afdæmpede farver giver ro i soveværelset. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Simone Østergaard laver gerne om på nye møbler. Her har hun malet billedhylderne fra Ikea i kalkmaling, der har samme farve som væggen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Huset blev renoveret i 2014, da parret købte det. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Hjemmet er fyldt med naturmaterialer. Geviret er købt i en blomsterbutik. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Billeder af børnene pryder hjemmet. Skrivebordet er fra Christiansen & Co. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kaninerne Bimse og Ninu kan frit hoppe rundt i huset. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fra stuen er der udkig til haven. Den store blomsterpotte er fra Rabens Saloner. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Køkkenet er fra Svane Køkkenet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
De rustikke hylder fra By Løth hænger flere steder i boligen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce