Annonce
Kerteminde

Boldklub drømmer om en kunstgræsbane, selvom EU overvejer at forbyde det

Kerteminde Boldklub drømmer om en bane, der ikke bliver oversvømmet og hullet om vinteren. Arkivfoto
Kritiske miljørapporter bremser ikke Kerteminde Boldklubs planer om en kunstgræsbane. Bestyrelsen har netop sendt en ansøgning til kommunen.

Kerteminde: Hvert år forsvinder cirka 1500 tons gummi-granulat fra Danmarks mere end 300 kunstgræsbaner ud i naturen og omgivelserne omkring banerne. Det svarer til tre-fem tons per bane, viste en rapport fra 2017 udarbejdet af Det Teknologiske Serviceinstitut DHI.

Rapporten blev offentliggjort i 2018, og kunstgræsbaners indvirkning på miljø og sundhed har lige siden været så omdiskuteret i hele Norden, at EU nu overvejer at indføre et totalforbud fra 2022.

Rapporten får dog ikke lov at stå i vejen for udviklingsdrømme i Kerteminde Boldklub. Her har man netop indsendt en ansøgning til byrådet om etablering af en kunstgræsbane. Mandag den 2. december skal Kultur- og Fritidsudvalget tage stilling til ansøgningen.

Klubbens næstformand Søren Eriksen forklarer:

- Vores baneforhold er ikke af nogen høj kvalitet. I lange perioder med nedbør har vi været udfordret af, at banerne er hullede og ujævne. Det appellerer ikke til det bedste træningsmiljø. Vi har få baner i forhold til klubbens størrelse, og det vil sige, at vi har et enormt slid på banerne hele året rundt. Det her vil kunne aflaste i de perioder med dårligst vejr. Vi får også meldinger fra DBU Fyn om, at de er helt uforstående overfor, at vi ikke har en kunstgræsbane med den størrelse, klubben har. fortæller han.

Forholder sig ikke til forurening

Prisen for en 11-mands kunstgræsbane med lysarmaturer og hegn omkring ligger på cirka tre millioner kroner. Klubben modtog for nylig 60.000 kroner af Odense Boldklub for et talentarbejde, der har fostret superligaholdets nye målmand, Oliver Christensen. Før klubben går på jagt efter resten, søger de grønt lys hos kommunen.

- Hvorfor overhovedet satse på noget, som EU risikerer at forbyde?

- Der er mange forskellige meldinger om, hvad man synes om miljøpåvirkning af det. Der findes blandt andet en bane i Morud, hvor man har sat et ekstra filter på for at modvirke spredning af de her granulat. Men det er klart, at det her forudsætter jo, at vi får den godkendelse af kommunen til det.

Hvordan forholder I jer til de resultater, der offentliggøres om miljøpåvirkning. At kunstgræsbaner eksempelvis er den anden største udleder af mikroplast til naturen?

- Det har vi ikke forholdt os så meget til endnu. I første omgang vil vi undersøge, om der er kommunal opbakning til sådan et projekt. Men det er jo ikke sådan, at der ikke er opført baner de sidste par år. I Nyborg og Nordfyns kommune er der eksempelvis opført rigtig mange baner.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce