Annonce
Odense

Bolbro: Byens første park med egen disko-kugle

Disko-kuglen er hurtigt blevet populær blandt de unge i Bolbro. Foto: Odense Kommune
Områdets unge har været med til at bestemme udformningen af ny park ved Roesskovsvej i Bolbro.

Elever fra Provstegårdsskolen, pædagogstuderende, elever fra FGU Fyn og en flok unge fra Ungdomshuset kastede en masse idéer op i luften, da en park ved Roesskovsvej 5-7 i Bolbro skulle have nyt liv.

Nu er parken netop blevet indviet, og den rummer blandt andet selfie-vægge, sømvæg og en gigantisk disko-kugle. Ved indvielsen i torsdags var by-og kulturrådmand Jane Jegind glad for resultatet og for de unges indsats:

- Uden jeres skøre, skæve og sjove idéer var parken aldrig blevet til det, vi ser på i dag. I har skabt noget helt unikt for Bolbro, og jeg er sikker på, at parken bliver et vartegn for bydelen. Alle har brug for et sted, man kan kalde sit eget. I har nu fået et sted, I kan kalde jeres, lød det fra Jane Jegind ved indvielsen.

Både selfie-væggene og disko-kuglen tog kegler blandt de unge, der var med til indvielsen. På sømvæggen blev der sat aftryk til den store guldmedalje – og det har netop været tanken med denne væg, at man kan efterlade et aftryk eller en hilsen til de næste, der kommer forbi.

Disko-kuglen har højttalere, som man kan koble sig på med sin smartphone og afspille sin egen musik i disko-kuglens rum, der er indrettet, så man kan høre musik under kuglen, uden at det forstyrrer naboerne.

De mange selfie-vægge, den gigantiske disko-kugle, basketkurv og pæle i guld samt et oplyst rum med foodtrucks er med til at gøre den nye park populær på det sociale medie, Instagram, og det var noget af det, de unge mennesker i Bolbro havde ønsket sig.

Her er de otte steder, der skal områdefornyes i Bolbro: 1) Cirkuspladsen. 2) Mødested for unge. 3) P-pladsen bag Føtex, Rema og Fakta. 4) Træøen. 5) Hauges Plads. 6) Middelfartvej. 7) Fortællepladsen. 8) Høj Puls-område. Illustration: Odense Kommune

Fornyelse for 30 mio. kr.

Omdannelsen af parken har været en del af ATTITUDE – et samskabende kunstprojekt, der har arbejdet med unge, kunst og byudvikling i Assens, Odense og Ringe. Her har de unge i Bolbro samarbejdet med kunstneren Christian Elovara Dinesen, Land+ Landskabsarkitekter samt Råderum - mobilt kontor for samtidskunst.

Fornyelsen af parken har kostet i alt 2,25 mio. kr.

Den nye park for unge ved Roesskovsvej er det andet sted, der fornys i projektet "Dit Bolbro – områdefornyelse". Det første sted var Cirkuspladsen mellem Christmas Møllers Vej og Stadion, som blev indviet i foråret 2019, og de næste steder er Træøen, hvor Rømersvej, Bystævnevej og Godfredsvej mødes, og den store parkeringsplads bag Føtex, Rema og Fakta.

Bolbro skal områdefornyes for i alt 30 millioner kr. De 20 millioner er finansieret af Odense Kommune, og de resterende 10 millioner er tildelt af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

En af aktiviteterne er blandt andet en sømvæg, hvor man kan lave aftryk af sig selv. Foto: Odense Kommune
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Se nødråbs-videoen: Charlotte og Agge var nogle af de første på stedet efter alvorlig trafikulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Erhverv For abonnenter

Cannabisfirma tabte mere end 60 mio.: -Alt går efter planen

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Annonce