Annonce
Sport

Boksesportens OL-forberedelser er lagt på is

Allerede før Gafur Rakhimov blev valgt til AIBA-præsident, advarede IOC om, at et sådant valg ville kunne koste sporten dyrt i forhold til OL.

IOC sætter OL-kvalifikation og officiel kontakt til amatørbokseforbundet på pause, mens en undersøgelse kører.

Skyerne trækker sig sammen over den internationale amatørboksning.

Fredag satte Den Internationale Olympiske Komité (IOC) godkendelsen af OL-kvalifikationen på pause, blokerede for billetsalg til boksekampe og test af bokseanlæg i Tokyo.

Desuden er al officiel kontakt mellem Det Internationale Amatørbokseforbund (AIBA) og organisationskomitéen bag Tokyo-legene indstillet.

Det sker, mens et IOC-panel undersøger AIBA i forhold til ledelse, økonomi og etik.

IOC har foreslået en deadline for afgørelse af amatørboksningens OL-skæbne til juni.

Målet er at få boksning på OL-programmet, og en mulighed er at afholde bokseturneringen uden AIBA's indblanding.

Sporten var ved OL i Rio 2016 omdrejningspunkt for en stor dommerskandale og mistanke om aftalt spil.

Og i starten af november blev den usbekiske forretningsmand Gafur Rakhimov valgt til ny AIBA-præsident, selv om han er sat i forbindelse med organiseret kriminalitet. En forbindelse han afviser på det kraftigste.

Som AIBA-medlem fik Rakhimov ikke lov til at deltage ved OL i Sydney 2000 og OL i London 2012, og det er forbudt for amerikanske statsborgere og firmaer at lave forretninger med ham.

Boksning kom på OL-programmet i 1904 og har siden været med hver eneste gang - på nær i Stockholm i 1912, fordi sporten var forbudt i Sverige.

Flere af boksehistoriens helt store navne slog igennem ved OL.

/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce