Annonce
Kerteminde

Bokseren Yvonne Bæk Rasmussen skal i retten 17. juni: Anklaget for at chikanere skolechef

Efter Kerteminde Kommune havde anmeldt Yvonne Bæk Rasmussen til politiet, valgte bokseren selv at melde Kertemindes borgmester og kommunaldirektør til politiet for at have indgivet en falsk anmeldelse. Politiet valgte at afvise Yvonne Rasmussens anmeldelse. Foto: Nils Mogensen Svalebøg.
17. juni afgør Retten i Odense, om bokseren Yvonne Bæk Rasmussen overtrådte loven, da hun i et opslag på facebook blandt andet skrev, at den nu tidligere skolechef Dorte Dabelsteen var skyld i, at fleres voksnes og ældres liv var endt førend nødvendigt.

Kerteminde: Et halvt år efter Yvonne Bæk Rasmussen blev anmeldt til politiet af Kerteminde Kommune, får bokseren nu endelig sin dag i retten.

17. juni skal Retten i Odense tage stilling til, om Yvonne Rasmussen overtrådte loven, da hun på facebook 18. december sidste år skrev om den nu tidligere skolechef Dorte Dabelsteen:

- Denne ubehagelige kvinde, har forvoldt skade på børn, unge og handicappede, ældre og sygdomsramte, for meget mere end én million kroner. Hun er skyld i, at flere voksne og ældre ikke har fået den rette træning, således at deres liv er endt før nødvendigt. I den sidste del af hendes ansættelse, har kvinden manipuleret og truet flere ansatte i familieafdelingens PBR, at det har ført til flere sygemeldinger, fyrringer og rigtig mange fejlbehandlede børn og unge. Må karma ramme! Vi et mange, der bare er glade for, at hun nu bare er VÆK.

Opslaget blev skrevet, efter det kom frem, at skolechefen havde valgt at gå på efterløn, og i den anledning fik en lille million kroner med i lommen af Kerteminde Kommune. Det provokerede i den grad Yvonne Rasmussen, der i mange år har kæmpet med Kerteminde Kommune for at få den rette behandling til sin søn, Killian, der lider af den sjældne muskelsygdom Pompes.

- Det var udelukkende et opslag, jeg skrev, fordi jeg følelsesmæssigt har været så hårdt presset af systemet. Fordi vores system er så hårdt, at det giver en masse frustrationer, forklarer Yvonne Rasmussen.

Annonce

Kunne være ordnet over en kop kaffe

Hvorfor Dorte Dabelsteen fik en million kroner, da hun valgte at gå på efterløn, vil Kerteminde Kommune ikke forklare. Borgmester Kasper Olesen henviser til, at det er en personalesag.

Yvonne Rasmussens facebookopslag var kun et af mange, hvor folk beklagede sig over, at skolechefen fik lidt for mange penge med i lommen. Bokseren valgte selv at tage opslaget ned, efter hun havde tænkt sig om en ekstra gang. Men da havde kommunen anmeldt hende til politiet.

I byrådet var der dog langt fra enighed om, at en politianmeldelse var det rigtige skridt. Tidligere borgmester Hans Luunbjerg mente, at hele sagen kunne være ordnet lige mere gelinde.

- Frem for en politianmeldelse havde det nok været bedre at tage en snak hen over en kop kaffe, sagde Hans Luunbjerg (V) til Venstres nytårskur, inden han tilføjede:

- Men når det så er sagt, så er det klart, at når man formidler noget på skrift i det offentlige rum, så gælder loven.

At skyde gråspurve med kanoner

Lars Ole Valsøe (C) var også på kaffeholdet:

- Jeg ville godt lige have haft, at man snakkede sammen først. Man burde have drukket en kop kaffe med Yvonne, inden man sendte politianmeldelsen.

Knud Ahrnkiel (Miljølisten) mente, at en politianmeldelse var at skyde gråspurve med kanoner:

- Selvfølgelig skal man opføre sig ordentligt, og det, hun skriver, er ikke i orden, men nogen gange kan der ryge en finke af panden, og det skal tackles på en ordentlig og sober måde.

Og Sanne Stemann (R) påpegede, at engang imellem skal man sætte mennesker over systemer.

- I det konkrete tilfælde har borgeren trukket den krænkende kommentar tilbage, og så giver det god mening også at trække politianmeldelsen tilbage.

Retten til at tale frit

I dag betragter Yvonne Rasmussen sagen om facebookopslaget som en kamp for ytringsfrihed og retten til at tale frit.

- Jeg var i mine følelser vold, da jeg skrev det. Men hvis man ikke kan sige noget og skal være bange for at udtale sig om ting, man oplever og ikke turde fortælle, hvordan man bliver kastet rundt i det her system, så bliver det hele begravet i kroppen, og så bliver du altså syg af det, siger Yvonne Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce