Annonce
Sport

Bokseklub ligger øde hen: Uvisheden gør ondt

Egon Jacobsen (BK Rollo, i sort) må ligesom resten af klubbens medlemmer træne hjemme under coronakrisen. Her ses han mod A. Olympias Frederik Gram. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Normalt dyster bokserne i Bokseklubben Rollo om at sende modstanderen til tælling, men i disse dage er det selve bokseklubben, der er knockoutet. Klubben og kalenderen er tom, og det gør ondt på formand Christel Black.

BOKSNING: COVID-19 har givet Bokseklubben Rollo i Svendborg "en lige højre".

Alle klubbens omkring 300 medlemmer er sendt hjem, og alle aktiviteter i klubben er standset, så den nu ligger øde hen. Klubbens formand forventer, at sæsonen er slut på grund af coronakrisen, og det gør ondt.

- Vi tænker meget på, hvad der skal ske for resten af sæsonen og henover sommeren, men denne sæson er nok forbi, siger formanden Christel Black og tilføjer:

- Det er virkelig kedeligt, at det hele er stille. Det er som om, manden med leen kommer. Det sociale og den almindelige hverdag er passé. Det er mega underligt.

Hun forudser, at mange bokseklubber kommer til at mærke corona-krisen på den hårde måde, men er samtidig fortrøstningsfuld i forhold til den sydfynske klub.

- Mange klubber skulle have haft stævner nu, og det her kan få voldsomme konsekvenser for mange klubber. Vores store boksestævne er heldigvis først i november. Det klapper jeg i hænderne over, lyder det.

Bokseklubben Rollo har efter planen generalforsamling den 15. maj, men det er uvist, hvad der sker med den.

- Det ved vi ikke. Måske bliver det over Skype. Det er uvisheden omkring alt det her, der gør ondt.

Annonce

- Det er virkelig kedeligt, at det hele er stille. Det er som om, manden med leen kommer. Det sociale og den almindelige hverdag er passé. Det er mega underligt.

Medlemmerne kommer tilbage

Klubben var ifølge formanden den første til at lukke ned. Det skete onsdag den 11. marts.

- Jeg kunne fornemme, at noget var i gære, siger hun.

Mandag lukkede klubben også sit udendørs motionsområde, og klubbens medlemmer må derfor træne derhjemme. Selvom det ikke er optimalt, ser det ud til at gå.

- Jeg fornemmer, at folk er interesserede i klubben. Der er en stigende efterspørgsel på sandsække og træningsidéer til hjemmetræning, fortæller Christel Black.

- Så jeg er ikke bange for at miste medlemmer af det her. De kommer tilbage. Mange skal måske brænde en masse energi af, når det hele er slut, tilføjer hun.

Klubbens kampboksere - dem er der cirka 20 af - har en facebookgruppe, hvor de lægger videoer af deres træning op, fortæller formanden, der også ved, at de kommunikerer meget over Snapchat.

- Så på den måde er det nok nemmere med sådan en krise i dag end for 20 år siden, siger hun.

Ved at eksplodere

Christel Blacks kalender er stort set tom for tiden, fordi der intet sker i bokseklubben, og det er hun på ingen måde vant til.

- Den første uge var fin med ro på og lidt Netflix. Men så begynder man at få krudt i røven, og der skal ske noget. Det må så nøjes med at være styrketræning og løb, fortæller hun.

Men det værste er ikke, at hun kan komme til at kede sig. Det er, at hun ikke kan hjælpe klubbens medlemmer.

- Jeg tænker hele tiden, hvordan jeg kan hjælpe de unge mennesker, der sidder derhjemme og er ved at eksplodere. Men jeg kan ikke gøre noget. Det er svært, siger hun og fortsætter:

- Men jeg er sikker på, at de nok skal finde hjem efter krisen.

Christel Black forventer, at klubben først kan begynde at bokse kampe igen til august, men hun håber og tror på, at træningen kan begynde før.

- Hvis bare jeg kunne gå ned i klubben, spritte det hele af og så åbne på mandag. Men det kan jeg jo ikke.

- Vi skal ikke risikere, at medlemmerne bliver syge, siger Christel Black, formand i BK Rollo. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce