Annonce
Odense

Bokseklub føler sig misbrugt i gangster-video: Det er ikke det billede, vi vil vise de unge

Shahbaz Aslam har som cheftræner i Vollsmose Boxing i årevis kæmpet for at skabe et andet billede af Vollsmose, end det som nu bliver genskabt i en ny musikvideo fra bydelen. Han var også med til dialogmøderne i bydelen i sommer, efter drabet på Abdinur Mohamed Ismail. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Hos Vollsmose Boxing føler man sig godt og grundigt snydt af folkene bag en ny musikvideo med gangsterrap fra Vollsmose, der blandt andet er optaget i bokseklubben. - Jeg føler mig snydt, siger cheftræner Shahbaz Aslam.
Annonce

Vollsmose: En ny musikvideo med gangsterrap fra Vollsmose, der blev omtalt i indslag på TV2/Fyn mandag aften, har ikke kun bragt sindene i kog hos en række politikere fra byrådet og fra Christiansborg.

Den har også gjort folkene bag særdeles upopulære i Vollsmose, der i videoen bliver fremstillet som en bydel, hvor kriminelle har frit spil.

Det gælder ikke mindst i Vollsmose Boxing, hvis lokaler kortvarigt optræder i musikvideoen "Sort på sort", der er produceret af den 31-årige rapper Chatle med det borgerlige navn Mostapha.

Cheftræner Shahbaz Aslam peger på, at han tilbage i september blev spurgt, om det var okay bokseklubbens lokaler blev brugt i musikvideoen. Men ifølge cheftrænere sagde han kun ja, fordi han blev lovet, at der var tale om en helt anden slags musikvideo, end det som blev slutresultatet.

- Jeg spurgte helt klokkeklart, om der ville være våben eller vold med i video og fik helt klart at vide, at det ville der ikke være. Vi er jo netop imod sådan nogle ting med våben, vold og narko. Det er ikke det billede, vi vil vise de unge, og det er netop det, vi kæmper imod. Så jeg blev da noget overrasket, da jeg så videoen, siger Shahbaz Aslam og fortsætter:

- Jeg har ikke lavet andet i hele mit liv end at hjælpe unge mennesker og få dem væk fra de dårlige miljøer, og så skal vi pludseligt kobles til sådan noget der. Så selvfølgelig føler jeg mig snydt.

Bokseklubben har flere gange modtaget priser og anerkendelse for det sociale arbejde, der bliver gjort i klubben. Derfor mener Shahbaz Aslam, at det er ekstremt skadeligt, når klubben ufrivilligt bliver en del af en musikvideo, der forherliger vold og kriminalitet.


Jeg har ikke lavet andet i hele mit liv end at hjælpe unge mennesker og få dem væk fra de dårlige miljøer, og så skal vi pludseligt kobles til sådan noget der. Så selvfølgelig føler jeg mig snydt.

Shahbaz Aslam, cheftræner hos Vollsmose Boxing


- Vi prøver jo at hjælpe mennesker væk fra nogle dårlige miljøer, og nu er vi så med i en video, der netop handler om det dårlige miljø. Det er ikke særligt smart, siger han.

Annonce

- Det er ikke sejt

Shahbaz Aslam mener, at der er grund til at bekymre sig for, hvordan en musikvideo som "Sort på sort" påvirker de unge i Vollsmose.

- Jeg tror desværre, at sådan en video rent faktisk har en effekt på unge mennesker. Det betyder noget, hvad man går og lytter til. Og der er sikker nogen, der synes, at det er sejt med guldkæder og dyre biler. Men det er ikke sejt, siger Shahbaz Aslam, der er ked af den store opmærksomhed, som videoen har fået:

- Jeg havde godt set videoen og var blevet sur og gal over det. Men jeg har ikke hørt nogle tale om musikvideoen, før den nu pludseligt får en hel masse opmærksomhed. Dem, der har lavet videoen, sidder nok og klapperne i hænderne.

Annonce

Tekster til gennemsyn

Ifølge Shahbaz Aslam vil han tage oplevelsen som en lærestreg, som han vil huske næste gang, der måtte komme nogen, der vil lave optagelser fra bokseklubben.

- Hvis der igen kommer nogen og spørger, om de må optage noget i klubben, bliver jeg nødt til at være meget skarpere på, hvad det er, de vil lave. Fremover vil jeg kræve at læse teksterne igennem først, siger Shahbaz Aslam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Spritbilist på Odensevej

Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce