Annonce
Nordfyn

Boghandler vil selv bestemme: Ehlerts Boghandel skifter familie

Med skiftet til Kon-Tur kan boghandler Rikke Hald i højere grad selv bestemme hvilke varer, hun vil have på hylderne i Ehlerts Boghandel i Østergade i Bogense. Arkivfoto: Jens Wognsen
Fra 1. januar forlader Bogenses boghandel Bog & idé og går med i en mere ukendt kæde, Kon-Tur, der giver den enkelte boghandel større frihed.
Annonce

Bogense: Ehlerts Boghandel i Østergade i Bogense skifter familie, når kalenderen skifter til 2020.

Den lokale boghandel siger sammen med 18 andre boghandler rundt omkring i landet farvel til Bog & idé-kæden og goddag til den stadig forholdsvis ukendte butikskæde Kon-Tur. Når de 19 nye butikker er med, vil Kon-Tur bestå af 63 butikker i Danmark og tre på Færøerne.

Kon-Tur lægger vægt på, at butikkerne er selvstændige og selv bestemmer hvilke varer, de vil have på hylderne, og hvordan de vil markedsføre sig.

Og det tiltaler boghandler Rikke Hald, der ejer Ehlerts Boghandel, der i øvrigt har 160 års jubilæum til foråret.

- Nu bliver jeg mig selv og må selv bestemme hvilke varer, jeg vil have. Vi er jo en lille butik og har brug for et større udvalg af varer, end Bog & idé vil, vi skal have som grundsortiment, forklarer Rikke Hald og nævner som eksempel refiller til kuglepenne, kortnåle og huslejekontrakter.

- Det er små ting, der måske ikke bliver solgt hver dag, men som der er behov for her i byen, siger boghandleren.

Til gengæld er hun for eksempel ikke interesseret i at sælge skoletasker eller legetøj, selv om det er med i Bog & idés kataloger.

Når Rikke Hald alligevel stadig gerne vil være en del af en kæde, selv om hun værdsætter sin selvstændighed, er det blandt andet fordi, kædesamarbejdet kan hjælpe med leverandøraftaler, forhandling om priser og kataloger.

- Jo flere butikker, der går med i Kon-Tur, jo større samarbejde kan man få. Der er også bytteservice og gavekort, vi samarbejder om, understreger den bogensiske boghandler.

Selv om familien skifter, vil navnet stadig være Ehlerts Boghandel, som det har været i størstedelen af de snart 160 år, og kunderne kommer ikke til at mærke noget, forsikrer Rikke Hald.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce