Annonce
Sport

Bogensehallen: Odense HC fik revanche mod København i intens testkamp

Kathrine Heindahl spillede en god kamp sammen med resten af Odense HC, der i Bogense besejrede de danske mestre fra København. Kampen blev set af landsholdets assistenttræner Lars Jørgensen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det lykkedes Odense HC at besejre København med cifrene 27-24 i Bogensehallen.

Håndbold: I en intens og velspillet testkamp revancherede Odense HC sidste års DM-finaler, da holdet slog København med cifrene 27-24 i en tætpakket Bogensehal. Kampen var den første ud af tre kampe i turneringen Ringkøbing-Skjern Elite-cup.

"Vores fynske venner er i orange, og dem fra djævleøen er i sort", lød det fra stadionspeakeren, da de to klubber gik på banen. Der var ikke et sæde ledigt i hallen, hvis ene hjørne var malet orange af fans af Odense HC.

I kampens indledning trak Odense HC fra og skabte et forspring.

Føringen blev skabt, da København fik to unødvendige udvisninger lige efter hinanden i begyndelsen af opgøret. Det resulterede i, at de byttede målmanden ud med en markspiller. Men afslutningerne svigtede københavnerne, der gav Odense HC flere nemme scoringer i et tomt mål. Det fik stillingen til at hedde 8-4 til fynboerne.

Til tider viste Odense HC rigtig flot spil. Angrebet senere spillede fynboerne bolden fra side til side i høj fart. Bolden endte hos venstrefløj Freja Corht, der selvsikkert loppede bolden over målmanden til stillingen 9-4.

Alt det sker, mens Københavns træner, Claus Mogensen, vandrer frem og tilbage på sidelinjen med knyttede hænder. Et par angreb senere giver han sit forsvar en opsang, "I er nødt til at ramme dem hårdere". Det hjalp dog ikke, da Mie Højlund med en kropsfinte fandt oseaner af plads i forsvaret og scorede sikkert.

Odense HC's Kathrine Heindahl har for få uger siden døjet med en drilsk akillessene, men det kunne ikke ses i dag. Flere gange i løbet af kampen, blev hun holdt af to forsvarspillere, men det lykkedes hende alligevel at vriste sig fri og score.

Annonce
Tess Wester er kommet til Odense HC i løbet af sommeren. Hun spillede hele første halvleg, hvor hun leverede en glimrende præstation. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Pause 15-10

Ved 2. halvlegs begyndelse byttede en velspillende Tess Wester plads i målet med Althea Reinhard.

Lidt efter lidt spiste københavnerne af forspringet. Da føringen var nede på tre mål, kaldte Jan Pylick til timeout. De nye instruktioner havde dog ingen effekt på de efterfølgende angreb, og få minutter senere var føringen skrumpet til 21-20 efter 46 minutters spil. Det fik Jan Pytlick til at kalde endnu en timeout.

Den havde heller ikke nogen umiddelbar effekt. Et par angreb senere udligner Københavnerne til 21-21 og for første gang siden, at udeholdet gav bolden op, var kampen nu helt lige.

Det fik Odense HC til at vågne op. Et par angreb senere var holdet foran 23-21. Derfra så spillerne sig ikke tilbage, og de danske mestre blev besejret med 27-24.

Efter slutfløjtet fokuserede Fynboernes cheftræner Jan Pytlick mere på indsatsen end sejren.

- Jeg er godt tilfreds med holdet. Især første halvleg så godt ud. Vores 6-0-forsvar virkede fint, og kontrafasen fungerede også, selvom der opstod nogle fejl på grund af, at timingen ikke er der endnu.

De fynske håndboldpiger skal spille igen lørdag, hvor de skal møde vinderen af opgøret mellem Nykøbing Falster og Angola.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

112

Politi i aktion ved boligblok i Middelfart

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce