Annonce
Sport

Bogensehallen: Odense HC fik revanche mod København i intens testkamp

Kathrine Heindahl spillede en god kamp sammen med resten af Odense HC, der i Bogense besejrede de danske mestre fra København. Kampen blev set af landsholdets assistenttræner Lars Jørgensen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det lykkedes Odense HC at besejre København med cifrene 27-24 i Bogensehallen.

Håndbold: I en intens og velspillet testkamp revancherede Odense HC sidste års DM-finaler, da holdet slog København med cifrene 27-24 i en tætpakket Bogensehal. Kampen var den første ud af tre kampe i turneringen Ringkøbing-Skjern Elite-cup.

"Vores fynske venner er i orange, og dem fra djævleøen er i sort", lød det fra stadionspeakeren, da de to klubber gik på banen. Der var ikke et sæde ledigt i hallen, hvis ene hjørne var malet orange af fans af Odense HC.

I kampens indledning trak Odense HC fra og skabte et forspring.

Føringen blev skabt, da København fik to unødvendige udvisninger lige efter hinanden i begyndelsen af opgøret. Det resulterede i, at de byttede målmanden ud med en markspiller. Men afslutningerne svigtede københavnerne, der gav Odense HC flere nemme scoringer i et tomt mål. Det fik stillingen til at hedde 8-4 til fynboerne.

Til tider viste Odense HC rigtig flot spil. Angrebet senere spillede fynboerne bolden fra side til side i høj fart. Bolden endte hos venstrefløj Freja Corht, der selvsikkert loppede bolden over målmanden til stillingen 9-4.

Alt det sker, mens Københavns træner, Claus Mogensen, vandrer frem og tilbage på sidelinjen med knyttede hænder. Et par angreb senere giver han sit forsvar en opsang, "I er nødt til at ramme dem hårdere". Det hjalp dog ikke, da Mie Højlund med en kropsfinte fandt oseaner af plads i forsvaret og scorede sikkert.

Odense HC's Kathrine Heindahl har for få uger siden døjet med en drilsk akillessene, men det kunne ikke ses i dag. Flere gange i løbet af kampen, blev hun holdt af to forsvarspillere, men det lykkedes hende alligevel at vriste sig fri og score.

Annonce
Tess Wester er kommet til Odense HC i løbet af sommeren. Hun spillede hele første halvleg, hvor hun leverede en glimrende præstation. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Pause 15-10

Ved 2. halvlegs begyndelse byttede en velspillende Tess Wester plads i målet med Althea Reinhard.

Lidt efter lidt spiste københavnerne af forspringet. Da føringen var nede på tre mål, kaldte Jan Pylick til timeout. De nye instruktioner havde dog ingen effekt på de efterfølgende angreb, og få minutter senere var føringen skrumpet til 21-20 efter 46 minutters spil. Det fik Jan Pytlick til at kalde endnu en timeout.

Den havde heller ikke nogen umiddelbar effekt. Et par angreb senere udligner Københavnerne til 21-21 og for første gang siden, at udeholdet gav bolden op, var kampen nu helt lige.

Det fik Odense HC til at vågne op. Et par angreb senere var holdet foran 23-21. Derfra så spillerne sig ikke tilbage, og de danske mestre blev besejret med 27-24.

Efter slutfløjtet fokuserede Fynboernes cheftræner Jan Pytlick mere på indsatsen end sejren.

- Jeg er godt tilfreds med holdet. Især første halvleg så godt ud. Vores 6-0-forsvar virkede fint, og kontrafasen fungerede også, selvom der opstod nogle fejl på grund af, at timingen ikke er der endnu.

De fynske håndboldpiger skal spille igen lørdag, hvor de skal møde vinderen af opgøret mellem Nykøbing Falster og Angola.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce