Annonce
Sport

Bogensehallen: Odense HC fik revanche mod København i intens testkamp

Kathrine Heindahl spillede en god kamp sammen med resten af Odense HC, der i Bogense besejrede de danske mestre fra København. Kampen blev set af landsholdets assistenttræner Lars Jørgensen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det lykkedes Odense HC at besejre København med cifrene 27-24 i Bogensehallen.

Håndbold: I en intens og velspillet testkamp revancherede Odense HC sidste års DM-finaler, da holdet slog København med cifrene 27-24 i en tætpakket Bogensehal. Kampen var den første ud af tre kampe i turneringen Ringkøbing-Skjern Elite-cup.

"Vores fynske venner er i orange, og dem fra djævleøen er i sort", lød det fra stadionspeakeren, da de to klubber gik på banen. Der var ikke et sæde ledigt i hallen, hvis ene hjørne var malet orange af fans af Odense HC.

I kampens indledning trak Odense HC fra og skabte et forspring.

Føringen blev skabt, da København fik to unødvendige udvisninger lige efter hinanden i begyndelsen af opgøret. Det resulterede i, at de byttede målmanden ud med en markspiller. Men afslutningerne svigtede københavnerne, der gav Odense HC flere nemme scoringer i et tomt mål. Det fik stillingen til at hedde 8-4 til fynboerne.

Til tider viste Odense HC rigtig flot spil. Angrebet senere spillede fynboerne bolden fra side til side i høj fart. Bolden endte hos venstrefløj Freja Corht, der selvsikkert loppede bolden over målmanden til stillingen 9-4.

Alt det sker, mens Københavns træner, Claus Mogensen, vandrer frem og tilbage på sidelinjen med knyttede hænder. Et par angreb senere giver han sit forsvar en opsang, "I er nødt til at ramme dem hårdere". Det hjalp dog ikke, da Mie Højlund med en kropsfinte fandt oseaner af plads i forsvaret og scorede sikkert.

Odense HC's Kathrine Heindahl har for få uger siden døjet med en drilsk akillessene, men det kunne ikke ses i dag. Flere gange i løbet af kampen, blev hun holdt af to forsvarspillere, men det lykkedes hende alligevel at vriste sig fri og score.

Annonce
Tess Wester er kommet til Odense HC i løbet af sommeren. Hun spillede hele første halvleg, hvor hun leverede en glimrende præstation. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Pause 15-10

Ved 2. halvlegs begyndelse byttede en velspillende Tess Wester plads i målet med Althea Reinhard.

Lidt efter lidt spiste københavnerne af forspringet. Da føringen var nede på tre mål, kaldte Jan Pylick til timeout. De nye instruktioner havde dog ingen effekt på de efterfølgende angreb, og få minutter senere var føringen skrumpet til 21-20 efter 46 minutters spil. Det fik Jan Pytlick til at kalde endnu en timeout.

Den havde heller ikke nogen umiddelbar effekt. Et par angreb senere udligner Københavnerne til 21-21 og for første gang siden, at udeholdet gav bolden op, var kampen nu helt lige.

Det fik Odense HC til at vågne op. Et par angreb senere var holdet foran 23-21. Derfra så spillerne sig ikke tilbage, og de danske mestre blev besejret med 27-24.

Efter slutfløjtet fokuserede Fynboernes cheftræner Jan Pytlick mere på indsatsen end sejren.

- Jeg er godt tilfreds med holdet. Især første halvleg så godt ud. Vores 6-0-forsvar virkede fint, og kontrafasen fungerede også, selvom der opstod nogle fejl på grund af, at timingen ikke er der endnu.

De fynske håndboldpiger skal spille igen lørdag, hvor de skal møde vinderen af opgøret mellem Nykøbing Falster og Angola.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce