Annonce
Nordfyn

Bogense-vartegn i flammer: Brand på træskibet Castor

Den frivillige besætning var ved at klargøre Castor, inden et togt med gæster ombord skulle være på havet torsdag aften. Det var skipper Flemming Andersen, der slog alarm, da strømsystemet kortsluttede i maskinrummet. Foto: Thomas Gregersen

Torsdag eftermiddag kæmper Beredskab Fyn med at slukke en brand på det kendte, gamle træskib i Bogense Havn.

Bogense: Kort efter klokken 16 torsdag blev Beredskab Fyn kaldt til Østre Mole i Bogense, hvor byens sejlende vartegn - træskibet Castor - stod i flammer. Branden kunne være endt i en alvorlig ulykke, da skibet var ved at gøre klar til en tur på havet med et hold sejlgæster.

- Heldigvis skete det, mens skibet stadig lå ved kaj. Ellers kunne det jo være gået helt galt, siger Kjeld Bruun, der er formand for skibets støtteforening Castors Venner.

Ifølge Kjeld Bruun havde skipper Flemming Andersen netop slået træskibets strømsystem til for at starte maskinen, da branden brød ud.

- Vi går ud fra, at det er en kortslutning i maskinrummet, men det må tiden vise, siger Kjeld Bruun, der frygter, at skaderne kan vise sig at være store.

De første røgdykkere kæmpede med en tyk sort røg, men kunne hurtigt melde, at branden var under kontrol. Foto: Thomas Gregersen

Klokken 17.30 var røgdykkere fortsat i gang i maskinrummet, mens tyk, hvid røg væltede ud af alle vinduer i styrhuset, og kort efter kom endnu en brandbil til for at hjælpe med at få bugt med branden.

"Castor" blev bygget til fiskeri på de store fiskebanker ved Newfoundland i 1938, og skibet er forsikret som passagerskib, der hver sommer tager mange hundrede turister og lokale med på togter i Kattegat og Lillebælt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce