Annonce
Nordfyn

Bogense Svømmeklub: Trænere fundet i 11. time

Bogense Svømmeklub er kommet i land med hensyn på at finde frivililge trænere til den nye sæson. Arkivfoto
Da Bogense Svømmeklub offentligt fortalte, at over 50 børn risikerede at miste svømmeundervisningen, hvis der ikke akut blev fundet trænere, skete der ting og sager.

Bogense: Overalt er det en tilbagevendende udfordring at finde frivillige kræfter til foreningslivet. Birgitte Andersen, medlemsadministrator og bestyrelsesmedlem i Bogense Svømmeklub, fortæller, at hun også "gik lidt i panik", da klubben en uge før sæsonstart stod og manglede to trænere.

I værste fald risikerede over 50 børn at miste svømmeundervisningen. Redningskransen kom fra uventet side. For efter at avisen skrev om det akutte problem, skete der ting og sager.

- Vi har før været presset med at finde frivillige, men aldrig som denne gang. Heldigvis har vi nu fundet de to trænere, vi manglede på tirsdagsholdene, så vi starter som planlagt på mandag, fortæller Birgitte Andersen.

Annonce

Flere end forventet

I kølvandet på artiklen, der blev publiceret i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk, kom der flere henvendelser fra interesserede. Faktisk så mange, at der ikke er brug for alle her og nu.

- Vi har skrevet alle op og tager kontakt til dem, hvis vi senere får brug for hjælp. Det har været skønt at mærke den store opbakning, da vi havde allermest brug for den. Det kan man som frivillig blive helt høj af, siger Birgitte Andersen.

På Facebook blev artiklen delt 123 gange og nåede ud til over 8000 mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce