Annonce
Nordfyn

Bogense Sejlklubs Ungdomsafdeling har fået støtte fra Nordea-fonden til at udvide flåden

Fra venstre: Bogense Sejlklubs kasserer Inga Skælbæk, træner Majbritt Teglgaard Rise, ungdomsformand Martin Rise og filialdirektør Mads Findahl. PR Foto

Bogense: Ungdomsafdelingen i Bogens Sejlklub har fået en donation på 35.000 kroner fra Nordea Fondens Lokalpulje.

Pengene skal bruges til at overtage, optimere og vedligeholde Zoom 8 joller.

Afdelingen har testet jolletypen efter at flere af de unge sejlere efterhånden er blevet for store til optimistjollen, men endnu ikke er klar til den store 2-mands-jolle.

Zoom 8 jollen er en lidt større enkeltmandsjolle med lidt flere trim og sejladsmuligheder end optimisten. Gennem klubbens netværk blev der skabt kontakt med Horsens Sejlklub, som havde tre joller, der ikke blev brugt.

Dem valgte Bogense Sejlklub at leje for resten af sæsonen. Jollen blev godt modtaget, så klubben begyndte hurtigt at arbejde på en mulighed for at overtage og istandsætte de tre joller.

Flere lokale virksomheder har givet tilsagn om støtte, og nu senest altså Norden Fonden.

Trænerteamet er glade for den ekstra jolletype, da det giver træner bedre mulighed for at lave en varieret træning for sejlerne. - Nordea-fonden støtter gode liv, og for os er fællesskaber nøglen til gode liv. Fællesskaber finder vi især i foreningslivet, og derfor er vi glade for at støtte Bogense Sejlklub, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Overrækkelsen af donationen fandt sted i klubhuset på Bogense Havn.

Alle foreninger kan søge fonden om støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 5000 - 30.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce