Annonce
Nordfyn

Bogense Revyen inviterer "På skovtur"

Annalaura Holy under Bogense Revyen 2018. Hun er også med på scenen i 2019 udgaven i Fredskoven. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Den 27. september er der premiere på Bogense Revyen 2019, som i år finder sted i Fredskoven.

Bogense: Den 27. september er der premiere på Bogense Revyen 2019, som i år finder sted i Fredskoven. En revy, der meget passende har fået titlen "På Skovtur". Klaus Svanborg Pedersen fortæller, at revyen kommer rundt om en god landhandel af emner.

- Vi kommer rundt om mange sjove ting som ufoer, camping, kvinder og ægtepar. Og så kommer vi til at have lidt flere numre med lokalt indhold end sidste år, for eksempel om parkering forskellige steder på Nordfyn.

Klaus Svanborg Pedersen glæder sig til premieren på revyen sidst på måneden – en revy, som de seks skuespillere har øvet sig på siden starten af august.

- Det bliver en rigtig god revy, fordi vi har været i den positive situation, at vi har haft over 60 gode numre at vælge imellem, og derfra har vi udvalgt cirka 26 numre fordelt på to akter. Og så har vi jo fået den nye mand Jan Kenneth Larsen med i år, som flere gange har vundet DM i revy, så vi har et rigtig stærkt hold.

BAT’s revyhold består i 2019 af Annalaura Holy, Rikke Bach Eriksen, Heidi Kristensen, Rene Maaløe, Klaus Svanborg Pedersen og Jan Kenneth Larsen, mens Lasse Holy igen i år styrer løjerne som kapelmester og instruktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce