Annonce
Nordfyn

Bogense får ansigtsløftning: Havne- og marinaområdet friskes op

Rasmus Kogsbøll (tv.) og Ronni Andersen, begge tømrere ved LKN Byg i Veflinge, får banket rigtig mange søm i det trykimprægnerede træ, som bådebroerne er lavet af. Cirka 10.000 fire tommer håndsøm og cirka 1000 syv tommer håndsøm alt i alt. Foto: Emil Hermann
Indgangen til havne- og marinaområdet i Bogense friskes op med et mere indbydende rekreativt område ved Bybækken. På marinaen kan sejlerne se frem til grillpladser på nyanlagte bådebroer.

Bogense: Havne- og marinaområdet i Bogense undergår en mindre forvandling - og måske mest T-krydset ved Vestre Havnevej, som alle bilister og andre passerer umiddelbart inden havneområdet.

En slags indgangsport til et af byens mest attraktive områder, men med en lidt forvokset vegetation, lettere nedslidte bænke og Bybækken, der mere eller mindre har været skjult af træer, har stedet ikke indbudt til hygge.

Det ændres nu. Træer og anden vegetation langs Bybækken fjernes, og langs vandet etableres ikke kun en sti, men også træterrasser, der rækker udover vandet, og hvorpå der opsættes borde og bænke. En sidegevinst ved at fjerne vegetation langs Bybækken bliver også, at vandet bliver klarere at se på.

Og med fjernelsen af træerne, åbnes der for en bedre oversigt over havne- og marinaområdet.

- Vi vil gerne skabe en mere indbydende forbindelse mellem byen og havnen, fortalte bygningskonstruktør ved Nordfyns Kommune Leon Skou Hansen, da han forleden dag viste rundt.

Håndværkerne var i fuld sving og med en sådan hast, at han lovede, at alt nok skal blive færdigt til juni og inden, at turisterne for alvor begynder at indfinde sig. Til den tid vil der også være etableret et nyt fortov på Vestre Havnevej, så man som fodgænger ikke længere behøver at gå i siden af vejen på dele af strækningen. Med til ændringerne bliver også, at der på et tidspunkt sættes flagstænger op ved det rekreative område. Om den rustne skulptur, der står i vandbassinet også skal fjernes, er endnu ikke helt afgjort.

Det igangværende arbejde er en del af den store kommunale plan om at forbedre Bogense by og havn. I den takt at pengene rækker, tages der et skridt ad gangen.

- Hidtil har mange sejlere brugt en engangsgrill nede ved deres både. De bliver helt sikkert glade for de nye grillpladser. Vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser.

Bygningskonstruktør Leon Skou Hansen.

Bådebroer i marina

Marinaen i Bogense, som fortsat er Fyns største med plads til mere end 700 lystsejlere, får også en kærlig hånd.

Håndværkere er i fuld gang med at færdiggøre to bådebroer med indbyggede grillpladser. Den ene placeres langs med molen ud mod marinastranden og bliver cirka 100 meter lang, mens den anden, som måler cirka 40 meter, placeres langs med molen ved Fiskehuset.

- Hidtil har mange sejlere brugt en engangsgrill nede ved deres både. De bliver helt sikkert glade for de nye grillpladser. Vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser, fortæller Leon Skou Hansen.

Det bliver dog ikke muligt at lægge til for store sejlskibe langs med bådebroerne, da bunden af havnebassinet på disse områder ikke har samme dybde som normalen.

Udover to nye bådebroer i marinaen bliver der også opstillet nye blomsterkummer samt bord- og bænkesæt, hvor du sidder i læ på området foran Restaurant Marinetten. Disse er fremstillet i sydamerikansk jatobatræ.

Annonce

Klar til autocampere

Ligeledes i umiddelbar nærhed af Marinetten bliver det muligt for autocampere mod betaling at parkere. De seks pladser er klar til autocampere, der vil kunne opholde sig på stedet i de tre sommermåneder. Resten af året vil sejlerne som hidtil kunne opbevare master der.

Håndværkere arbejder i disse dage med at opgradere det rekreative område ved indgangen til havnen og marinaen i Bogense. Foto: Emil Hermann
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det begyndte med en legetøjsgravemaskine for tre år siden: Nu er firmaet på byggepladser i hele verden

Nordfyn For abonnenter

Daniella blev kørt ned - og folk kører stadig for stærkt: Bøderegn på ulykkesstrækning

Middelfart

Skeletter, skøre ansigter og vilde designs: Se alle læsernes græskarfotos fra årets uhyggeligste højtid her

Assens

Nu står det helt klart: Ingen kommunale kroner skal  investeres i porno, våben og olie

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Navne For abonnenter

Hov, hvad er nu det for nogle sjove små skilte: Torben tager kampen op mod fartdjævlene

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Assens

Michelle og Jonas har byens mest mærkværdige bil: - Så kan jeg da finde den, hvis folk stjæler den

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Nyborg

Ups! Uheld på køreteknisk anlæg: Elev-lastbil væltede om på siden

OB For abonnenter

Svært at se at noget bliver bedre: OB mangler at rykke sig bare en meter

Kerteminde

Grillos-Mike stopper på 'Hovedet': - Nogle gange er det jo ikke altid godt, når det går godt

Annonce