Annonce
Nordfyn

- Bogense er vores ferieparadis

Gjertrud og Erik Langbråten på næsten det bedste sted, det norske ægtepar kan forestille sig at være. Siddende foran deres autocamper og med udsigt til havnen i Bogense. Foto: Nils Svalebøg
Samme måde som sidste år. Samme måde som hvert eneste år. Norsk ægtepar har fundet verdens bedste sted at hygge sig og slappe af. For 21 år i træk er de i Bogense.

Bogense: Normalt skal man vare sig med at fortælle den samme historie igen. Men nogle historier fortjener en gentagelse.

For hov, der var Gjertrud og Erik Langbråten igen. Foran deres autocamper og få meter fra, hvor De Bevaringsværdige Sejlskibe lægger til i weekenden. Det norske ægtepar på henholdsvis 71 og 73 år sad samme sted, som de sad sidste år, og samme sted som de har tænkt sig at sidde næste år og næste år igen.

De har som frie autocamper-fugle besøgt en stribe europæiske lande og ved således, at der også kan være skønt andre steder i verden, men Bogense bliver ved at tiltrække dem som en magnet, de ikke kan modstå. 21 år i træk har de besøgt byen, hvor Gjertrud Langbråten "vil køres hen", hvis hun engang skal på plejehjem.

- Her er så skønt og så roligt. Bogense er vores ferieparadis.

Annonce

Også til Rosenfestival

Med benene oppe og med strikketøjet i hænderne hyggede hun sig, som hun altid gør i sin anden hjemby. Før han forlod arbejdsmarkedet, kørte Erik Langbråten lastbilchauffør i 43 år. Inden for de næste par uger skal han have fornyet kørekortet. Derfor bliver parret nødt til at vende hjem til Mysen i Østfold mellem Oslo og den svenske grænse, hvor de har en lejlighed. Når formaliteten med kørekortet er ordet, sætter de atter kursen mod Bogense.

- Vi vil ikke gå glip af Rosenfestival. Det bliver vores tredje besøg i Bogense i år.

De har fået ordnet det sådan, at deres vante plads på havnen bliver reserveret til dem. De har et skilt, de kan sætte op, så der ikke opstår misforståelser. Deres naboer i weekenden, svenske autocampere, trak overbærende på skuldrene.

- Hvad skal vi gøre? De er fra Norge. Vi er fra Sverige..., sagde de, hvorefter Gjertrud grinede og strikkede videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];