Annonce
Kultur

Boganmeldelse: Rumvæsner i junglen

Forfatteren Morten Thor Hansen er fra Nyborg, men hans seneste bog foregår i Colombia og Washington i et inferno af intriger og vildskab

Annonce

I 20 år har denne roman rumsteret i forfatterens hoved. 20 år, det er lang tid, men når man når igennem alle de tætskrevne sider, forstår man tidens nødvendighed.

Dette er en spændings/sci-fi roman på yderste overdrev.

Læseren får ikke megen ro på sig undervejs. Der er drabelige kampscener, højtprofileret konspiration og så lige det der møde med væsnerne fra nok den samme galakse, men bosat uden for Jordens rækkevidde.

Der er mindelser om både "Jurassic Park" og "Indiana Jones" i denne mavepuster, som man ikke behøver at have tændstikker til at holde øjnene oppe med.

De spærrer sig selv op i et forrygende handlingsforløb, hvor muskuløse kødflænsende rumvæsner er overlegne, men ikke mere end at menneskelig snuhed kan redde nogle liv. Andre må lægge krop til barbarisk behandling.

Annonce

Milliarder af dollars

Over det hele svæver det politiske spil, for hvem kan man i politikkens trevler stole på - og ikke stole på? Hvem er ven, og hvem er fjende, og hvor længe.

Det får den lille på en måde selvbestaltede ekspedition at føle, da de begiver sig til Colombia dybt inde i regnskoven, der aldrig sover.

Arkæologiprofessor John William Archer bliver bedt om at samle et team, drage til det fugtige land med den sindsoprivende høje luftfugtighed for at finde ud af, om der er hold i rygterne om grøn energi på en helt anden måde, end den vi kender.

Er der det, vil en ny banebrydende teknologi være milliarder af dollars værd, og dem er der mange, der gerne vil have fingre i, ja, altså på den mindre regelrette måde.

Dette er en bog for voksne. Dens voldelighed må sætte en vis aldersgrænse for unge læsere, ligesom forfatterens profession som IT Systemkonsulent ikke fornægter sig med lange indviklede tekniske passager.

Romanen er uhyre fornemt velskrevet, man se og sågar dufte de omgivelser, personerne befinder sig i. Det være sig det kølige Washington som den altopslugende hede jungle.

Du mærker smerten, hører for dit indre øre dødsskrigene og færdes hjemmevant i den politiske sfære.

Den er langt ude på overdrevet, men det her er jo også science fiktion blandet med regulær fiktion.

Bare gå i krig og skrig.

Krimi: Morten Thor Hansen: "Colombia"

499 sider, Löve Publishing, udkommer 28. april

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce