Annonce
Kultur

Bog: Roman med noter

En roman med noter hører til sjældenhederne. Det er tilfældet i "Rejsen til Zion" af Ebbe Larsen. Den handler om 550 danske emigranter, der i 1854 var blevet mormoner og foretog den vanskelige rejse til deres hellige land Utah.

Ebbe Larsen kalder bogen for en dokumentarisk roman. Resultatet er, at den er mere dokumentarisk end roman. Som roman fungerer det ikke optimalt for forfatteren.

De fleste sider fortæller om den 112 dage lange færd fra Westport Landing ved Missourifloden til målet Salt Lake City. Den tidligere TV 2 Fyn-direktør bygger beretningen på autentiske dagbøger og breve. Det bliver til en opsummering af alle de farer, de 550 kommer ud for.

Selv om forfatteren har to fiktive hovedpersoner, Niels og Ane-Marie fra Mariager-kanten, byder bogen ikke på meget dramatik, og spændingskurven er ikkeekisterende. Kun på de allersidste sider er der lidt litteratur over historien.

Til gengæld skal Ebbe Larsen roses for nogle oplysende og grundige noter om de danske mormoners udrejse fra fædrelandet til USA. Og han har naturligvis helt ret, når han fremhæver, at de også udgør en del af vor fælles historie.

Roman: Ebbe Larsen: "Rejsen til Zion"

183 sider, Hovedland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce