Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bofællesskaber fejrede 20-års jubilæum

Trioen ?Ruder Es? bidrog til den gode og festlige stemning med musik og sang. Privatfoto

De gamle fotoalbum var fundet frem og gav mulighed for at genopfriske minderne, da bofællesskaberne i Egeparken 2 og 62 i Kværndrup fejrede 20-års jubilæum den 27. oktober.

Kværndrup: Bofællesskaberne i Egeparken 2 og 62 i Kværndrup kunne lørdag den 27. oktober fejre 20-års jubilæum.

Jubilæet blev fejet i Kværndrup Forsamlingshus, hvor beboerne havde inviteret venner af husene, samarbejdspartnere, familie samt tidligere beboere og medarbejdere.

Dagens program bød på reception fra 14-16.30, hvor trioen "Ruder Es" bidrog til den gode og festlige stemning med musik og sang, ligesom de også akkompagnerede til jubilæumssangen.

Der blev budt på hjemmebagte småkager, lagkage, kaffe og læskende drikke. De gamle fotoalbum var fundet frem og gav mulighed for at genopfriske minder. Før middagen underholdt en af de unge fra Lundens bofællesskab med et par sange. Om aftenen var der festmiddag for beboere, pårørende og ansatte.

- Jeg bød velkommen sammen med beboerne og takkede alle fremmødte for at komme og være med til at gøre denne dag mindeværdig. Der var en særlig tak til forældre/pårørende for det gode samarbejde og en tak til beboerne og personalet for deres store indsats og engagement op til og under arrangementet. SuperBrugsen i Kværndrup blev ligeledes takket for have sponsoreret læskedrikke og chips til arrangementet, siger afdelingslederen Helle Johannsen i en pressemeddelelse.

Bofællesskaberne er en del af Bo & Aktiv, som desuden omfatter Pegasus i Faaborg, Seniorcenter Egebo i Kværndrup samt Bo- &, Aflastningstilbuddet Lunden i Årslev.

Egeparken 2 og 62 består af 17 selvstændige boliger samt et fælleshus på begge matrikler. Beboerne er aldersmæssigt mellem 19 og 74 år, og der er 13 ansatte, som alle er uddannede pædagoger.

Annonce

Jeg bød velkommen sammen med beboerne og takkede alle fremmødte for at komme og være med til at gøre denne dag mindeværdig. Der var en særlig tak til forældre/pårørende for det gode samarbejde og en tak til beboerne og personalet for deres store indsats og engagement op til og under arrangementet. SuperBrugsen i Kværndrup blev ligeledes takket for have sponsoreret læskedrikke og chips til arrangementet. Helle Johannsen.

Der skulle en stor kage til at mætte alle jubilæums-gæsterne. Privatfoto
Afdelingslederen Helle Johannsen bød velkommen sammen med beboerne og takkede alle fremmødte for at komme og være med til at gøre denne dag mindeværdig. Privatfoto
Jubilæet blev fejet i Kværndrup Forsamlingshus. Privatfoto
Bofællesskaberne i Egeparken 2 og 62 i Kværndrup kunne lørdag den 27. oktober fejre 20-års jubilæum. Privatfoto
Beboerne havde inviteret venner af husene, samarbejdspartnere, familie samt tidligere beboere og medarbejdere til fejringen af jubilæet. Privatfoto
De gamle fotoalbum var fundet frem og gav mulighed for at genopfriske minder. Privatfoto
Bofællesskaberne er en del af Bo & Aktiv, som desuden omfatter Pegasus i Faaborg, Seniorcenter Egebo i Kværndrup samt Bo- &, Aflastningstilbuddet Lunden i Årslev. Privatfoto
Egeparken 2 og 62 består af 17 selvstændige boliger samt et fælleshus på begge matrikler. Beboerne er aldersmæssigt mellem 19 og 74 år, og der er 13 ansatte, som alle er uddannede pædagoger. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce