Annonce
Kerteminde

Boels Bro: Solen skinnede på det gode liv ved fjorden. Se alle billederne her.

Fjordens dag var solbeskinnet det meste af dagen og folk det gav trængsel ved Boels Bro. Foto: Helle Nordström
Livet ved fjorden byder på masser af muligheder for at dyrke det gode fritidsliv. Det kunne man søndag konstatere ved selvsyn ved Boels Bro, hvor en stribe foreninger bød sig til i solskin - det meste af dagen.

Boels Bro: For Fjordens Dag startede søndagen i klar sol og mennesker i hundredevis strømmede til Boels Bro for at se alt det gode liv, man kan have med aktiviteter i eller ved fjorden.

Siden 1991 har det været god tradition at sætte en septembersøndag af til Fjordens Dag, og selvom der dermed ikke er meget nyhed over det, så strømmer folk til. Og lidt nyt er der jo også med hver gang, forsikrer Palle Hansborg-Sørensen, der er aktiv i arrangørgruppen.

- Det er jo sådan set foreningerne selv, der bestemmer, hvad Fjordens Dag skal byde på, for det er dem, der byder ind, siger han.

- Men så er der jo også underholdningen og i år har vi for eksempel Cirkus Fyr og Flamme til de mindste gæster.

Annonce
Tidligere borgmster Palle Hansborg-Sørensen er aktiv i arrangørgruppen. Her får han ved jægernes stand en bid gråandebryst af Ole Hansen, der er ivrig jæger - ikke med skydevåben længere men med bue og pil. Foto: Helle Nordström

165 forslag til årets plakat

Sikre hit på Fjordens dag ved Boels Bro er Lindø Concert Band, der har været med siden starten, og et sikkert hit er også det traditionelle besøg af veteranbilerne.

Rundt om i teltene præsenterede foreningerne sig med deres aktiviteter, og der var alt fra jagt og trædrejning til biavl og strikketøj og uanset hvad man kiggede på, foregik det med en stadig plaffen fra den meget populære skydning som baggrundsstøj.

Dem første del af dagen kunne man også hilse på Cecilie Overfeldt - det er hende, der har vundet tegnekonkurrencen om dette års plakat. Ud over æren får vinderen også 10.000 kroner, og det havde fået ikke færre end 165 kunstnere til at sende deres bidrag. En del af de mange plakatforslag kunne man se i kunstteltet.

Et af dagens mest populære aktivteter var at tage en sejltur med Munkebo Bådelaugs turbåd "Kristine" ud og se udvidelsen af værftet fra søsiden.

Årets vinderplakat er udvalgt blandt 165 indsendte forslag. Foto: Helle Nordström
Det var ikke nemt at vælge en vinder blandt de mange gode forslag til årets plakat. Man kunne i kunstteltet se et udsnit af de indleverede forslag. Foto: Helle Nordström
De Maritime Haver var med ved Fjordens Dag for første gang. Foto: Helle Nordström
Lindø Concert Band underhold som de trofast har gjort det siden den første gang der var fjordens dag i 1991. Foto: Helle Nordström
Uden mad og drikke....... Der var god gang i pølsesalget. Foto: Helle Nordström
Godt nok handler Fjordens dag om aktiviteter, men af og til er det rart at tage en pause. Foto: Helle Nordström
De mindste gæster blev godt underholdt i Cirkus Fyr og Flamme, der både havde grise og en and med. Foto: Helle Nordström
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce