Annonce
Odense

Bodejere jubler over ny Arkaden-ejer: Vi har fået fantastiske vilkår

Tahir Siddique mangler ikke penge og regner ikke med at skulle tjene stort på Arkaden Street Food. Det har været en investering, der er lavet med hjertet, siger han. Foto: Nils Svalebøg
Næsten alle bodejere i det gamle Arkaden fortsætter, når madmarkedet genåbner i starten af oktober. Det skyldes ikke mindst den nye ejer Tahir Siddique, der har ladet de gamle bodejere komme tilbage uden at skulle betale et nyt depositum.

Kontrasten er slående.

På en onsdag i slutningen af juli stod afmagten og frustrationen malet i ansigterne på bodejerne i Arkaden Food Market, der natten forinden havde fået besked om, at madmarkedet var gået konkurs.

På denne dag i slutningen af september er stemningen vendt til håbefuld begejstring for de mange bodejere, der i forbindelse med konkursen har mistet mange tusinde kroner, men som nu er vendt tilbage til deres boder og arbejder hårdt på at kunne genåbne i starten af oktober.

- Det her er jo mit liv, siger den smilende Mai Trang, der er i fuld gang med at gøre sin bod Mai’s Wok klar til genåbningen af madmarkedet under det nye navn Arkaden Street Food.

Som mange andre har hun mistet sit depositum på omkring 30.000 kroner.

- Jeg har selvfølgelig mistet en masse penge, men det hårdeste har været, at ens hverdag ikke længere hang sammen og så den uvished om fremtiden, der har været, siger hun.

Lidt længere nede af korridoren finder man boden Spicy, som Naveed Malik – også kaldet Tony Malik – driver. Han lagde ikke skjul på sine frustrationer over de tidligere ejere af Arkaden, da avisen mødte ham første gang dagen efter lukningen. Nu er han klar til at starte et nyt kapitel i de kendte rammer.

- Det har selvfølgelig været en rigtig hård omgang. Det er klart. Jeg har nu prøvet at miste alt, hvad jeg havde, to gange på to år. Jeg har tidligere haft en kiosk på Absalonsgade, hvor der opstod en brand på 2. salen, som kostede mig alt. Men sådan er det jo. Det er ikke noget, som jeg kan gøre noget ved. Livet går videre, siger Tony Malik.

Annonce

Arkaden-konkurs - kort fortalt

Arkaden Food Market slog dørene op for første gang den 7. december 2017, men blot halvandet år efter gik det galt.

Ejerne Jacob Christer Larsen og Thomas Kyung Jensen begærede selv selskabet bag madmarkedet konkurs den 31. juli, og siden har kuratoren Flemming Hartvig Pedersen arbejdet for at udrede trådene bag det kuldsejlede projekt.

Imens har ejeren af bygningen, Karsten Bill Rasmussen, forsøgt at få udlejet lokalerne igen og der gik ikke lang tid, før Tahir Siddique meldte sin interesse.

Den 1. september underskrev han en femårig lejekontrakt og i forbindelse med forhandlingerne mellem de gamle bodejere valgte han at give afkald på et ellers normalt krav om betaling af et depositum, der blandt andet kan dække udgifterne i forbindelse med skift i boderne.

Det har fået 10 ud af 11 af bodejerne til at vælge at fortsætte i madmarkedet, der snart åbner under det nye navn Arkaden Street Food.

Mangemillionær som redningsmand

Årsagen til den store kontrast hedder Tahir Siddique og er tidligere direktør for verdens førende formidler af direkte sportsresultater, Livescore.com, og nu mangemillionær med flere succesfulde virksomheder.

Han har bundet sig til en femårig lejekontrakt. Han forventer dog ikke, at Arkaden Street Food skal give ham et stort overskud og har valgt at lade de gamle bodejere vende tilbage uden at skulle betale et nyt depositum.

- Jeg har mit på det rene. Hvor meget er nok? Selvfølgelig vil jeg gerne tjene nogen penge, men det overordnende mål er, at det skal løbe rundt. Og uanset hvad der sker, er jeg med i de fem år, som lejekontrakten løber. På den måde har boderne også ro på bagsmækken, siger Tahir Siddique.

10 ud af 11 bodejere fortsætter

Tony Malik har repræsenteret bodejerne i forbindelse med forhandlingerne med udlejeren Karsten Bill Rasmussen, kurator for konkursboet Flemming Hartvig Pedersen og Tahir Siddique.

Han peger på, at Tahir Siddiques afkald på depositum har været afgørende for, at 10 ud af 11 bodejere fortsætter i det nye Arkaden.

- Vi har fået nogle fantastiske vilkår. Han kunne have valgt at sige, at vi bare måtte betale eller flytte, men han har valgt at sige, at vi kan komme ind i vores forretninger igen uden nogen betaling, siger Tony Malik.

Børneområdet bliver udvidet, så de kan slippes løs, mens deres forældre hygger sig med deres mad. Foto: Nils Svalebøg

En usandsynlig konkurs

Selvom Tahir Siddique fortæller, at han har brugt mere hjerte end hjerne i forbindelse med investeringen i Arkaden, forventer han ikke, at det kommer til at koste ham penge.

Efter at han har kigget tallene igennem, er han i det hele taget overrasket over, at de tidligere ejere ikke har kunnet få det til at løbe rundt. Ikke mindst med tanke på, at de ikke kun modtog husleje fra boderne, men også stod for al salg af drikkevarer fra barerne.

- Jeg kan se, at der er en positiv difference mellem det, jeg skal betale i husleje, og det jeg får i leje fra boderne. Og mit mål er egentlig bare ikke at tabe penge på det. Men jeg har svært ved at se, hvordan man skulle kunne tabe penge på det. Baren omsætter for seks millioner kroner om året. Det gør den til Odenses andenstørste bar. Der har været lejeindtægter fra boderne. Og der har været perioder med lejefrihed, hvor de ikke har skullet betale leje. Hvis du tager alt det med, giver det ikke mening, at man ikke har tjent nok penge. Men det må jo være op til kuratoren at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det, siger Tahir Siddique.

Der er endnu ikke sat en konkret dato på genåbningen af Arkaden Street Food, men Tahir Siddique forventer, at det kommer til at ske i den første halvdel af oktober.

Snart genåbner, Tahir Siddique, Arkaden i Odense som Arkaden Street Food. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce