Annonce
Fyn

Bo i en container: Sådan har arkitekterne bag containerne på havnen tænkt

Der bliver opført otte containere, som blandt andet består af boliger og et multirum til kreativ udfoldelse i samarbejde med Kanalbyen. Illustration: Arkitema Architects

Container Living placerer otte containere på havnen med boliger og multirum.

Fredericia: Et råt byggeri, der passer ind i havnemiljøet, men med alle moderne bekvemmeligheder er idéen bag opsætningen af otte containere i Kanalbyen. Det nyetablerede firma Container Living står bag projektet, hvor de fleste lokaler på forhånd er lejet ud.

De otte containere i to etager kommer til at rumme to lejligheder på hver 30 kvadratmeter, der er lejet ud til Fredericia Teater, og 60 kvadratmeter hotellejligheder til Airbnb. Desuden indeholder containerne et vin-fællesskab og en multirum. To afdelinger på hver 30 kvadratmeter er stadig ledige.

- Den rå æstetik passer til havnemiljøet. Containere, der sejler på verdenshavene og kommer ind og bliver til boliger, er en god historie, mens almindelige boliger kunne virke lidt fremmede på et havneområde, fortæller kreativ leder hos Arkitema Architects Rolf Kjær.

Den rå æstetik passer til havnemiljøet.

Rolf Kjær
Kreativ leder hos Arkitema Architects Rolf Kjær (til venstre) og direktør for Container Living Brian Gade ser frem til snart at opføre otte containere i Kanalbyen. Foto: Mads Hansen

Containere kommer fra Kina

Containerne er nye, kommer med skib fra Kina og bliver isolerede indvendigt, så den udvendige side stadig består af stål i fire forskellige farver. Lokalerne kommer til at opfylde alle krav i Bygningsreglementet 2015, fortæller direktør i Container Living Brian Gade.

Containerne bliver opført to og to, hvor langsiderne er lagt sammen, så der er gode rumproportioner og mulighed for optimal udnyttelse af arealet. Containerboligerne skal kun stå på havnen midlertidigt. Container Living har lavet en aftale på syv år med FredericiaC.

En af fordelene ved container-boligerne er, at de hurtigt kan flyttes til andre områder og indrettes, så de let kan bruges til andre formål. Det har man eksempelvis gjort i Holland, hvor der i 2007 blev opført 1000 ungdomsboliger, som nu bliver demonteret og solgt enkeltvis eller i grupper til samme eller nye formål.

Sådan kommer de nye containerboliger til at se ud i Kanalbyen. Øverste venstre del bliver hotellejlighed til Airbnb. Øverste højre del bliver udlejningsboliger til Fredericia Teater og nederst til højre bliver der vinfællesskab og multirum. Lokalerne nederst til venstre er endnu ikke udlejede. Illustration: Arkitema Architects
Annonce

Bygget i specielt stål

Container Living er blevet en realitet efter to års idéudvikling og skal inspirere og være med til at skabe liv i Kanalbyen.

- Inspirationen er kommet fra den alternative anvendelse af containere i udlandet og ikke mindst de ejendomme, vi har bygget tidligere. Vi har dog altid haft et ønske om at lave noget anderledes arkitektur, hvilket containere er en oplagt mulighed for, har direktør og idéudvikler Brian Gade tidligere udtalt.

Ifølge Container Living er holdbarheden på container-boligerne på niveau med traditionelt boligbyggeri. Årsagen er, at Container Living udelukkende bruger containere i det såkaldte Corten stål, som kun ruster ganske lidt og kun på overfladen, så der opstår den ønskede patina af rust.

Kreativ leder hos Arkitema Architects Rolf Kjær (til venstre) og direktør for Container Living Brian Gade ser frem til snart at opføre otte containere i Kanalbyen. Foto: Mads Hansen
Annonce

Containere klar om få måneder

En anden fordel ved containerne er ifølge Rolf Kjær, at der ved opførelsen ikke skal graves ret meget i jorden.

- Det er en fordel på eksempelvis tidligere forurenede grunde. Vi stiller containerne op ovenpå grunden, så man har ikke den samme problematik, som hvis man skal grave i jorden, forklarer han.

Opførelsen af de otte containere i Kanalbyen går i gang før sommerferien, og de vil stå klar til brug i sensommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce