Annonce
Nordfyn

Blondine-musical i Otterup

Musicaltalentskolen i Nyborg havde i 2016 "Legally Blonde" på programmet. Arkivfoto: Michael Bager
Nordfynsspillene satser på at spille "Legally Blonde" til sommerforestillingen i 2020.

Otterup: Allerede før den sidste sang er sunget i denne sommers forestilling "Cats", løfter Nordfynsspillene sløret for planen for sommeren 2020.

I programmet til "Cats" opfordres publikum til at glæde sig til "Legally Blonde" i 2020.

Det er en musical baseret på filmen med Reese Witherspoon i hovedrollen og med den danske titel "Blondinens Hævn".

- Det er en rigtig sjov musical. Den er lavet for at være sjov, muligvis verdens sjoveste musical, siger formand for Nordfynsspillene Max Hansen.

- Det er god musik, der faktisk er overraskende svær at spille, selv om det ikke umiddelbart lyder sådan, så det kræver nærmest konservatorieuddannede musikere, men det skal nok lykkes, forsikrer formanden.

Det kræver dog, at underskuddet på "Cats" ikke bliver alt for stort, fordi publikum i hvert fald i den første uge svigtede på grund af det svingende sommervejr.

Derfor er der heller ikke skrevet 2020-kontrakt med dette års instruktør Jesper Nielsen, selv om forslaget om at spille "Legally Blonde" kommer fra ham.

- Jeg vil gerne være færdig med "Cats" og være sikker på, vi har en forening, før vi skriver kontrakter for næste år, siger Max Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

To gange Falch i Bogense Kirke

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce