Annonce
Nordfyn

Blomstrende Nordfyn: Dalby og prinsesse Marie på spring

12 frivillige Rosenfestival-hjælpere mødte fredag formiddag op hos Grønløkke Planteskole, hvor de hurtigt lærte, hvordan roserne skal plantes, så krukkerne kommer til at tage sig smukt ud, når roserne springer ud. Foto: Betty Rasmussen
Frivillige fra Nordfyns Rosenfestival har plantet 100 nye blomsterkummer til med roser. Når roserne er klar til det, skal kummerne fordeles rundt på Nordfyn som erstatning for den rosenfestival, der i denne sommer må aflyses på grund af corona-restiktionerne.

Bogense: Er der flere Claus Dalby?

Nej, der er vel kun én Claus Dalby. Men når der handler om rosenplanter opkaldt efter havemanden Dalby, er der mange.

Og denne formiddag hos Grønløkke Planteskole handler det om at fylde 100 store blomsterkummer med roser, og her er det vigtigt, at hver kumme plantes til med samme sort af roser. Og da de korte, strittende grene på planterne for en lægmand ligner hinanden, hvad enten det er en "Claus Dalby", en "Prinsesse Marie" eller en "Jim the Viking", giver spørgsmålet om flere Claus Dalbyer pludselig mening.

12 frivillige fra Rosenfestivalens trofaste korps af hjælpere er fredag formiddag i gang med at tilplante de nyindkøbte italienske blomsterkummer med roser, der i løbet af sommeren skal minde nordfynboer og sommergæster om, at Rosenfestivalen lever, om ikke i bedste velgående, så i hvert fald i en tilstand, så festivalen vender stærkt tilbage i sommeren 2021, når coronavirussen forhåbentlig har sluppet eller løsnet sit greb om Danmark.

Fra tidligere år har Nordfyns Rosenfestival 75 af de store blomsterkummer, som blot skal ses efter før sæsonen. Foto: Betty Rasmussen

Dalby blev fundet

De 100 nye blomsterkummer skal sammen med de 75, som Rosenfestivalen har fra tidligere år, fordeles ud i Otterup, Søndersø og Bogense, så de i fire-seks uger i juli og august kan være en blomstrende hilsen fra Nordfyns Rosenfestival.

Men først skal de nyplantede roser have ro til at få fodfæste i krukkerne og samle kræfter til at sætte blade og blomster, en proces der ventes at vare cirka seks uger.

Før det frivillige plantehold rykkede ind, havde planteskolens eksperter bundtet roserne efter sorter, så de frivillige kunne plante krukkerne til, først tre planter i en trekant i midten og derefter i en ring udenom.

Men selv om planterne var sorteret og bundtet, var der altså alligevel gået lidt udu i systemet, så der manglede en Claus Dalby. Men der blev rettet op på manglen, og så er det bare at vente på, at Dalby og de andre sorter vokser sig robuste.

Uden mad og drikke... Naturligvis er der også tid til kaffepause midt i plantearbejdet. Foto: Betty Rasmussen
For en lægmand ligner de forskellige sorter hinanden på dette stadie. Derfor havde planteskolens medarbejdere på forhånd bundtet roserne til hver enkelt krukke. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Benjis Burgers forsøger at slutte fred med naboen: - Jeg kan godt forstå, at han har været sur på mig

Annonce