Annonce
Debat

Bliver Kulgrunden til en spøgelsesby...?

Morten Thomsen fra SF frygter, at Kulgrunden kan ende som en spøgelsesby med de dyre boliger, Michael Nissen planlægger og vil hellere have familie-rækkehuse på grunden.

At der bliver bygget lejligheder i Middelfart, er kun godt for vores kommune. Det er med til at øge bosætningen, skabe arbejdspladser og øger handlen i Middelfart by.

Man må undrende spørger sig selv om, hvordan ejerlejligheder til en pris imellem 4 og 10 millioner kan være lettere at sælge end de lejligheder på Nytorv, der koster noget mindre. Lejlighederne på Nytorv, der i over fire år stod tomme og til sidst måtte lejes ud.

Som tilflytter fra Odense kan jeg huske hvordan man solgte det store Vesterport center, som det nye Rosengårdscenter. Det viste sig hurtigt, at det var tomme ord og igennem rigtig mange år, stod den store hvide bygning tom hen og forfaldt.

Jeg kan være bange for, at man er ved at begå samme fejl i Middelfart, og jeg kan frygte, at Kulgrunden bliver til en spøgelsesby i centrum af Middelfart.

Om Middelfart har brug for luksus ejerlejligheder i syv etagers højde, er jeg ikke sikker på. Måske familie rækkehuse i to etager, med fælles legeområder, vil kunne tiltrække flere nye borger til Middelfart.

Jeg håber at byrådet lever op til deres ansvar og ikke bare ændre lokalplanen som en selvfølgelighed, hvilket man let kan få indtrykket af, når man læser artiklerne på Fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce