Annonce
Kultur

Bliv ved din burger-læst

Burgerne - med gyldenbrune fritter - er fremragende på Café Chino, så dem bør man holde sig til.

Café Chino serverer en temmelig god burger. Det skal de være stolte af og så lade det være ved det

cafémad

Café Chino

Brandts Passage 6-8

5000 Odense C

Tlf. 63 13 00 33

www.cafechino.dk

Der var engang, da Café Chino lå på Reventlowsvej i Odense og brystede sig af den inciterende undertitel "burgers & beers". Nu er adressen i Rødegårdskvarteret skiftet ud med Brandts Passage. Og nu markedsfører Chino sig med undertitlen "restaurant & bar".

Det dominerende nummer på spisekortet er nu stadig burgeren, men efter at være droppet tilfældigt ind en aften og til stor tilfredshed have fortæret en chipotleburger med virkelig gode, gyldenbrune fritter og hjemmelavet barbecuesovs, er missionen nu at teste, hvordan cafeen klarer at have taget skridtet fra burgers & beers til restaurant & bar.

Vi snupper tre småretter til at starte på: Gulerods-tzatziki, tigerrejer stegt med chili og hvidløg og en snackkurv.

Snackkurven havde været alletiders, hvis man allerede var godt oppe at ride på en solid bølge alkohol og klar på et skud salte sager fra friturens ønskebrønd.

I ædru tilstand er der ikke meget sjov og ballade ved panerede stænger af gummimozzarella, løgringe og kartoffelbåde - alt sammen hentet fra dybfryseren.

Det giver ingen mening overhovedet at servere sådan en gang jævn standardvare, når vi nu ved, at Café Chino er i stand til at præstere pomfritter i høj, hjemmelavet kvalitet.

Ideen med gulerods-tzatzikien er ikke dårlig. I halvfemserne havde Rasmus Bo Bojesen et spisested på Værnedamsvej i Købehavn, hvor han til frikadellerne serverede gulerodssalat efter samme princip som agurkesalat med overraskende positiv effekt. Men når den friske agurk bliver byttet med den søde gulerod i den græske udgave af agurkesalat, bliver resultatet fladt og fadt. Det er ikke umuligt, at et skud citronsaft kunne have gjort en afgørende forskel.

Tigerrejerne var svøbt i en sød sovs uden noget nævneværdigt spark fra hverken chilien eller hvidløget, men de var saftige.

Odense: Madanmeldelse: Cafe Chino, Burger Foto: Rumle Skafte

Suppe og kogt skræl

Ude i passagen hyler vinteren omsider, så tidspunktet er til at tage en hovedret, der er blød og varm.

Langtidsstegt lammeskank er det, der skal til, og på Café Chino har den fået en god behandling, så sener og fedt er nedbrudt over tid, og kødets smag er koncentreret og konsistensen mør som chokoladeis.

Men den ligger også i en tynd suppe, som det hverken ville være rigtigt at kalde sovs eller sauce. Og nedsænket i suppen ligger en kvadratisk blok rodfrugtsmos, hvor det kun er kartoflerne, der giver sig til kende. Blandt andet ved at være med skræl. Jeg skal hilse at sige, at der er grænser for, hvor interessant kogt skræl fra gamle kartofler smager.

På den anden side af bordet ligger fire store, tynde skiver hårdtstegt kyllingebryst oven på kogte ris med flødesovs og champignoner.

Det ser fint ud, men kyllingen smager mistænkeligt som såkaldt "neutral-marineret" kylling. Hvis det ikke var, må jeg kondolere kokken med hans evne til at få den til smage, som om den var.

Her synes jeg, det er på sin plads at sige fra klart og tydeligt. Når man sprøjter saltvand ind i en kylling, gør man det af to årsager: Holdbarhed og vægtforøgelse. Forbrydelsen består i, at det sker med negative konsekvenser for både smag og konsistens. Det må simpelthen høre op, og det er en hån mod den kylling, der har måttet lade livet.

Men når det skal være, så havde Chino gjort det rigtige ved at skære tynde skiver og give dem meget stegeskorpe. Det er stadig et skråplan, der kun burde nyde nødtørftig accept i krigstider.

Havde vi spist op af vores hovedretter, ville vi ikke have en chance for at skabe plads til dessert, men det havde vi ikke, så vi prøver at bestille creme brulé.

Den er udsolgt, så i stedet deler vi en gang brownies og en stor kugle is rullet i kakaopulver. Iskuglen er af den slags, som restauranter får leveret på frost, og den er både uinteressant og lammende for tandhalsene, fordi den er så kold.

Brownien er tæt, tung og dejlig, og begge desserter er af fulgt af store bjerge af frugt. Pære, ananas og passionsfrugt.

Læren af det hele er: Spis Café Chinos burger. Den er virkelig anbefalelsesværdig.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

PFOS-sagen spreder sig til Odense: Kødkvæg i Seden har i årevis drukket vand fra forgiftet vandløb

Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Faaborg-Midtfyn

Danmarks hotteste sportsgren - nu også i Faaborg: Så er der padel!

Odense

Han er helt tæt på de store badminton-stjerner: - De er helt nede på jorden

Erhverv

Odense Havn i smult vande - i fuld sving med at planlægge nye investeringer for godt 300 millioner kroner

Assens For abonnenter

Niclas sad fast i et stort mørkt hul, men viser nu vejen for andre: - Jeg vidste ikke, hvor livet skulle føre mig hen

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 21. oktober

Nyborg

Kronvidne peger på DSB: Mere mystik om knaldstation

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Odense For abonnenter

Tomatrester og tydeligt snavs af ældre dato: Pizzeria får sur smiley

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faldefærdig fabrik jævnes med jorden: 30 nye lejeboliger skyder op midt i byen

Sport

Kontroversiel kineser trak sig: Axelsen får træningsmakker som ny modstander i Odense

Annonce