Annonce
Middelfart

Bliv varmet igennem med nordisk sang: Koret Nordstemt synger vinteren væk på højskolen

12 sangere fra Danmark, Færøerne og Island udgør vokalensemblet Nordstemt, der onsdag 19. februar giver koncert på Brenderup Højskole. PR-foto.

Brenderup: Trænger du til at komme af med vinterkulde og mørke og i stedet mærke varmen sprede sig helt ind i hjertet?

Så kan det være, du skal overveje at kigge forbi Brenderup Højskole, når der 19. februar er koncert med 12 kvindelige sangere fra norden - nemlig koret Nordstemt, som har medlemmer fra Danmark, Færøerne og fra Island.

- I Brenderup vil vi synge et særligt udvalg af vores yndlingssange og fortælle om deres betydning for os. Vi giver publikum mulighed for at få et kig ind i kulisserne og høre om, hvordan vi arbejder med musikken, fortæller Nordstemts leder, Tina Rassing, i en pressemeddelelse.

Det er hende, der har arrangeret eller komponeret alle ensemblets numre, og hun arbejder til dagligt med sang og kor på Vokalværkstedet Asperup, hvor hun også er leder.

Publikum inviteres desuden til at synge med på et par af sangene.

Billetter til koncerten koster 50 kroner og købes enten på Brenderuphus, på billetten.dk eller i døren. Koncerten begynder klokken 19.30 og varer en times tid. Koncerten er arrangeret af Brenderup Højskoles Musikforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce