Annonce
Assens

Bliv tryg med et opkald

Assens: Ældre Sagen Vestfyn tilbyder tryghedsopkald til enlige borgere.

Du bliver ringet op hver morgen året rundt kl. 8-9. Hvis der ikke svares, er det ringerens opgave at sørge for, at der bliver tilkaldt hjælp.

Der vil altid blive reageret på manglende kontakt, så det afklares, hvorfor der ikke bliver svaret.

Tryghedsopkaldets kontaktperson har kontakt til personer eller institutioner, der kan komme ud i dit hjem og se hvad der er sket, hvis vi ikke kan få kontakt til dig efter flere forsøg. Tryghedsopkald er gratis, og man skal ikke være medlem af Ældre Sagen for at benytte sig af tjenesten. Ringerne har selvfølgelig tavshedspligt.

Du kan melde dig til ved at kontakte ledere af de lokale tryghedsopkald Rita Hemmingsen på telefon 61 50 50 05.

Har du mod på at give en hånd med som ringer, så er du også velkommen til at kontakte Rita Hemmingsen og høre nærmere om ringe-turnus, godtgørelse med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce