Annoncørbetalt indhold

Bliv klogere på jagttøj: 3 musthaves og 3 nice-to-haves

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indholdAnnonce

Nogle items til jagtgarderoben kommer du bare ikke udenom. Det er de musthaves, som du ikke kan undvære, hvis du skal have en god jagttur – især hvis du jager i efteråret eller om vinteren, fordi de sæsoner sætter flere krav til valg af tøj i forhold til at kunne beskytte dig mod blæst, regn og kulde.


Men derudover er nogle items rare at have i din garderobe: dine nice-to-haves. De er ikke nødvendigvis afgørende for, om du får en vellykket jagttur, men de kan gøre den både bedre og mere komfortabel på flere områder. Det er de ekstra lag eller det tilbehør, der ruster dig mod vejret – lige meget om det er en blæsende og regnfyldt efterårsdag eller en iskold, solrig vinterdag.

På friluft.dk finder du et stort udvalg af jagtbeklædning i høj kvalitet af både musthave- og nice-to-have-items. Der er både danske og udenlandske jagtmærker med fokus på anvendelighed, holdbarhed og kvalitetsrige materialer, så du kan fylde din garderobe med godt jagttøj, inden du kaster dig ud i den næste jagtsæson.


Musthave jagttøj 

Det bliver kun en god jagttur, hvis du ikke ryster af kulde og er klam af både sved og fugtigt vejr allerede i starten. Og vejen frem er at kigge på tre af de items, der er uundværlige i din jagtgarderobe.


Jakke

En jagtjakke har til opgave at beskytte dig mod blæst og regn og holde dine lag indenunder både tørre og varme. På lunere dage har du måske ikke brug for den og kan nøjes med en varm fleecetrøje, men så snart det blæser, temperaturerne falder og det enten regner eller sner, kan du ikke undvære beskyttelsen fra din jagtjakke.

Tænk over, hvad du har brug for i en jagtjakke. Skal du kigge efter en med en harelomme, har du brug for ekstra rummelige lommer til handsker, udstyr og snacks, og skal den have en hætte, der beskytter dig ekstra meget mod vind og vejr? Vælg en jagtjakke med for, hvis du ofte jager i de koldeste måneder, eller gå efter en skaljakke eller jagtjakke uden for, hvis du i stedet styrer temperaturen med varme trøjer og gode inderlag.


Gode lag under overtøjet 

Netop trøjer og inderlag er vigtigt og en absolut musthave, når det kommer til jagttøj. Du har dit inderste lag af varmt undertøj, der transporterer fugt og sved væk fra huden – det bør være blødt og åndbart, for eksempel af syntetiske materialer eller merinould, alt efter hvor varmt det skal være.

Udenpå dit jagtundertøj skal du tænke over varme lag. Det er sidste lag under jakken, og det er det, der holder dig varm – tag et mellemlag mere på, når det er koldt, og et lag af, når det bliver varmere eller du bevæger dig mere og skaber mere kropsvarme. Vælg gode materialer som uld til de ekstra kolde dage eller en blød fleecetrøje, sweater eller jagtskjorte.


Bukser 

I alt slags vejr er jagtbukser i solid og slidstærk kvalitet alfa og omega for dit samlede outfit. De skal kunne holde til at føre dig gennem tæt krat, at du sidder på den kolde, fugtige jord og at du går langt i dem. Kig efter jagtbukser med forstærkede paneler og stræk, så du får god bevægelsesfrihed, og de ikke går i stykker, når du for eksempel sætter dig på knæ i skovbunden.

En god pasform er vigtig, så bukserne ikke gnaver, strammer eller på andre måder føles ubehagelige for dig – hvad enten du sidder eller bevæger dig meget rundt på din jagttur, er det aldrig rart med bukser, der ikke passer dig ordentligt. I ekstra koldt vejr kan du vælge at tage et par overtræksbukser over for at give mere beskyttelse mod vejret, eller du kan vælge et varmere par jagtunderbukser at have på indenunder.


Nice-to-have jagttøj 

Når du har styr på inderlag, mellemlag, jakke og bukser, er det tid til de items, der er gode at tilføje til din jagtgarderobe. Det kan blandt andet være for at få mere varme, blive mere komfortabel eller sørge for at forblive tør, selvom det står ned i stænger.


Vest med varmeindlæg 

Nogle gange er det så koldt, at selv en foret jagtjakke og flere varme mellemlag ikke kan holde dig varm – især hvis du er på anstandsjagt eller andet lignende, hvor du sidder stille, og kulden langsomt sniger sig ind på dig. Her kan du overveje at bytte en af trøjerne i mellemlaget ud med en heat vest med indbyggede varmeelementer.

Nogle modeller er varmeregulerende, har et varmereflekterende for og giver dig mulighed for at tilkøbe en powerbank, så du kan være på jagt i længere tid uden at blive kold. Du kan også vælge en heat jakke frem for en vest, hvis du foretrækker, at den har ærmer, lige meget om du bruger den som mellemlag eller yderste lag.


Strømper, hue og handsker 

Det er små ting, men jagtstrømper, en varm hue og gode handsker kommer du langt med. En varm krop betyder ikke nødvendigvis, at dine yderpunkter som hænder, tæer og ører er varme, og så er det rart at kunne hjælpe dem lidt på vej. Jagtstrømper er gode både med merinould og syntetiske materialer, og er du ude efter det varmeste og samtidig blødeste, er merinould et godt valg.

Det samme gælder for huen, der både kan være foret og uforet – og du kan også gå den traditionelle vej med en jagtkasket med ørevarmere. Når det kommer til handsker, er der lidt mere at tænke på. Du kan enten vælge fingervanter, luffer eller en kombination, og valget kommer blandt andet an på, hvor meget varme de skal give.


Regntøj lavet specifikt til jagt 

Vi har nævnt ovenover, at du kan tage et par overtræksbukser over dine jagtbukser. Det samme gælder for jagtregntøj – det er et godt ekstra lag, hvis du vil undgå at blive gennemblødt på en jagttur, hvor det regner fra start til slut. Bruger du en jagtregnjakke i stedet for en almindelig jagtjakke, kan det være en god idé at bruge lidt ekstra varme lag under, så du ikke kommer til at fryse, fordi regnjakken ikke isolerer nær så godt.Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.