Annonce
Middelfart

Bliv klogere på dit barns liv på sociale medier

Hvad bruger dit barn mobilen til - og hvem kommunikerer han eller hun med? Og kender de både deres egne og andres grænser? Det er nogle af de spørgsmål Kuno Sørensen sætter fokus på. PR-foto

Middelfart: Dit barns færden på de sociale medier er en verden, du som forælder ikke er en naturlig del af. Du kan hjælpe dit barn godt på vej ved at kende lidt til, hvad der foregår. Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde, så kan et godt udgangspunkt være at komme på Middelfart Sparekasses hovedsæde mandag 23. september kl. 19.

Her står Kuno Sørensen, psykolog og seniorrådgiver i Red Barnet, klar til at fortælle om det digitale liv anno 2019. Han taler om, hvad forældre kan gøre for at forhindre uheldige situationer som online-overgreb eller online-krænkelser.

Arrangementet er en del af et toårigt samarbejde mellem Red Barnet og Middelfart Sparekasse. Sparekassen støtter Red Barnet økonomisk ved en gang årligt at donere et beløb, der svarer til én procent af det samlede indestående på kontotypen "MS Fokus". Første års samarbejde gav Red Barnet næsten 178.000 kroner.

Alle er velkomne. Tilmelding er dog nødvendig via sparekassens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce