Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bliv klogere på Øhavsstien

Hans Frost fra Vester Aaby på toppen af Herregårdsholmen voldanlæg. Det er et af de steder, Aastrup Folkemindesamling besøger på en historisk tur søndag 26. maj. Foto:Yilmaz Polat
Forleden blev der sat en ny infotavle op ved det historiske sted Herregårdsholmen ved Nakkebølle inddæmmede fjord.
Annonce

Nakkebølle: Alle, der vandrer på Øhavsstien, kan nu blive klogere på det historiske sted, de passerer ved Nakkebølle inddæmmede fjord. Her ligger voldstedet Herregårdsholmen, som kan dateres tilbage til 1067 og menes at have fungeret som vikingeborg.

I torsdags satte kort- og stigruppen under Bøgebjerg Lokalråd en ny infotavle op ved Herregårdsholmen lige ud til Øhavsstien, og her kan man få en masse at vide om stedets historie.

Det er også kort- og stigruppen, der står bag fem nye vandrestier i lokalområdet. Opsætningen af infotavlen ved Herregårdsholmen er sket med hjælpe fra Alice Bjerge, Faaborg-Midtfyn Kommune, og Poul Baltzer Heide fra Øhavsmuseet.

Der er meget mere lokalhistorie i vente, når Aastrup Folkemindesamling søndag 26. maj klokken 13.30 indbyder til historisk tur ved Nakkebølle Fjord.

Mødested og parkering er ved Sanatorievej 16 (det tidligere sanatorium).

Ved Skovfogedhuset vil Finn Christoffersen og Hans Frost fortælle historien om slottet Wordburgh ved Fjællebroen, som Valdemar Sejr gav til en portugisisk prinsesse, om skovfogedhuset, hvor der har været traktørsted, om skibsværftet i bugten, om inddæmningen, der blev færdig i 1870, om Fiskholm, der blev plantet til, om Holmen, hvor der blev gemt våben, og om føromtalte Herregårdsholmen.

Det bliver en ordentlig mundfuld, men til sidst kan man skylle det hele ned med en øl eller vand, som foreningen giver. /søby

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce