Annonce
Danmark

Se dit lokale vejr: Risiko for kraftig regn, skybrud, torden og vindstød i hele landet

Kraftig regn og skybrud lørdag kan påvirke trafikken, skriver DMI. Foto: Michael Bager

Der er risiko for kraftig regn, skybrud med torden og kraftige vindstød lørdag fra klokken 10. Det skriver DMI på Twitter.

I hele Jylland har DMI udsendt en risikomelding, hvor der opfordres til at være opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i lokalområderne.

Der er risiko for kraftig regn lokalt mellem 25 og 35 mm på seks timer. Der er også risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 minutter, skriver DMI for det meste af Jylland og Fyn.

På Fyn har DMI kort før klokken 10 lørdag morgen udsendt varsel om voldsomt vejr med kraftig regn og torden frem til klokken 21 i aften. På Fyn forventes mellem 30 og 50 mm regn frem til klokken 21 lørdag aften

Du kan se mere specifikt om de lokale vejrforhold på DMIs vejrkort her.

De store mængder vand, der kommer lørdag, kan påvirke trafikken, og der er risiko for oversvømmelser i lavtliggende områder og strømafbrydelser.

Lørdagens uvejr skyldes et lavtryk, der i løbet af natten er dannet over Tyskland, blandet med varm og fugtig luft.

I løbet af lørdagen formiddag har lavtrykket og fronter bevæget sig nordpå op over Danmark ledsagt af regn og byger, som stedvis kan blive kraftig og med torden, og der kan også forekomme kraftige vindstød.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce