x
Annonce
Nordfyn

Bliv hjemme: De fleste unge retter sig efter corona-regler

Ungdomsskoleleder Morten Schneider Schlægelberger opfordrer skole- og institutionsledere til at henvende sig til ungdomsskolen, hvis de oplever unge, der samles på steder, hvor de ikke bør være, eller samles i for store grupper. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Leder af Nordfyns Ungdomsskole oplever, at langt de fleste teenagere har forstået budskabet om helst at holde sig hjemme, eller kun mødes i små grupper og holde god afstand.

Nordfyn: Langt de fleste unge nordfynboer har forstået corona-budskabet om, at de skal holde sig hjemme eller i hvert fald kun mødes i små grupper og holde god afstand.

Det er oplevelsen hos Morten Schneider Schlægelberger, leder af Nordfyns Ungdomsskole, som kommunens SSP-medarbejdere hører under. (SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi).

- Jeg har indtrykket af, at langt de fleste forældre og unge har lavet en god deal og har forståelse for, at det er vigtigt, at vi står sammen om det her. Jeg håber meget, at hvis mor og far skal ud at gå en tur, så tager de teenagerne med, og så er de fleste forældre nok mindre bekymrede for overdreven gaming lige for øjeblikket, mener Morten Schneider Schlægelberger.

Da corona-restriktionerne strammede til, sendte ungdomsskole-lederen en mail til teenage-forældre i kommunen, hvor han mindede forældrene om, at det er vigtigt at overholde myndighedernes opfordringer og forbud.

- Vi har ikke sendt SSP-medarbejderne ud for at være ekstra opsøgende, for en SSP-medarbejder kan jo også være smittebærer eller blive smittet, siger Morten Schneider Schlægelberger.

Han var selv ude at køre i Bogense en aften, hvor han sammenlagt mødte 15 unge - de fleste over 18 år og i flere, mindre grupper. Nogle af dem fik ungdomsskolelederen en "pædagogisk snak" med, så de fik forklaret fornuften i at holde sig hjemme eller holde afstand.

- Jeg har skrevet rundt til alle skole- og institutionsledere og dem, der står for teknisk service, at det er vigtigt, at de giver besked til os, hvis de oplever noget, som vi skal reagere på. For vi har altid en, der har vagten, siger Morten Schneider Schlægelberger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce