Annonce
Nordfyn

Bliv hjemme: De fleste unge retter sig efter corona-regler

Ungdomsskoleleder Morten Schneider Schlægelberger opfordrer skole- og institutionsledere til at henvende sig til ungdomsskolen, hvis de oplever unge, der samles på steder, hvor de ikke bør være, eller samles i for store grupper. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Leder af Nordfyns Ungdomsskole oplever, at langt de fleste teenagere har forstået budskabet om helst at holde sig hjemme, eller kun mødes i små grupper og holde god afstand.
Annonce

Nordfyn: Langt de fleste unge nordfynboer har forstået corona-budskabet om, at de skal holde sig hjemme eller i hvert fald kun mødes i små grupper og holde god afstand.

Det er oplevelsen hos Morten Schneider Schlægelberger, leder af Nordfyns Ungdomsskole, som kommunens SSP-medarbejdere hører under. (SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi).

- Jeg har indtrykket af, at langt de fleste forældre og unge har lavet en god deal og har forståelse for, at det er vigtigt, at vi står sammen om det her. Jeg håber meget, at hvis mor og far skal ud at gå en tur, så tager de teenagerne med, og så er de fleste forældre nok mindre bekymrede for overdreven gaming lige for øjeblikket, mener Morten Schneider Schlægelberger.

Da corona-restriktionerne strammede til, sendte ungdomsskole-lederen en mail til teenage-forældre i kommunen, hvor han mindede forældrene om, at det er vigtigt at overholde myndighedernes opfordringer og forbud.

- Vi har ikke sendt SSP-medarbejderne ud for at være ekstra opsøgende, for en SSP-medarbejder kan jo også være smittebærer eller blive smittet, siger Morten Schneider Schlægelberger.

Han var selv ude at køre i Bogense en aften, hvor han sammenlagt mødte 15 unge - de fleste over 18 år og i flere, mindre grupper. Nogle af dem fik ungdomsskolelederen en "pædagogisk snak" med, så de fik forklaret fornuften i at holde sig hjemme eller holde afstand.

- Jeg har skrevet rundt til alle skole- og institutionsledere og dem, der står for teknisk service, at det er vigtigt, at de giver besked til os, hvis de oplever noget, som vi skal reagere på. For vi har altid en, der har vagten, siger Morten Schneider Schlægelberger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce