Annoncørbetalt indhold

Bliv friluftsvejleder og lær andre om naturen

Annonce

Er du vild med at være ude i naturen og lave aktiviteter i det fri, og kunne du tænke dig at gøre din passion til din levevej, så er der hjælp at hente, hvis du vælger at tage en friluftsvejleder uddannelse.

Mennesket har i mange år levet af naturens gaver, men med industrialiseringen af verdenen er denne forbindelse fået tabt i store dele af den vestlige verden.

Som friluftsvejleder er det dit arbejde at introducere og integrere naturen ind i dine elever eller kursisters liv. På denne måde kan du hjælpe mennesker til at føle sig forbundet til naturen igen, så de kan få øjnene op for de mange muligheder, som den giver os.

Men for at opnå kvalifikationerne dertil er det nødvendigt, at du tager en uddannelse, da du kommer til at arbejde meget med pædagogik og formidling udover det praktiske. Og i dette tilfælde er det en friluftsvejlederuddannelse, som du skal tage.

En uddannelse hvor du tilbringer meget tid i naturen

Uddannelsen til friluftsvejleder er dog noget atypisk sammenlignet med andre uddannelser, for her kommer du til at tilbringe meget af tiden udendørs. Selvfølgelig vil noget af undervisningen også foregå inden for, men en stor del af tiden er du ude i naturen for at træne dine færdigheder.

Du kan derfor forvente at prøve kræfter med ski, kano, kajak, mountainbike og meget mere. På nogle uddannelser kommer du også ud at rejse på studieture, hvor du får oplevet mere af verdenen, samtidig med at du udvikler dine kompetencer.

Når du læser til friluftsvejleder, vil du også få undervisning i naturlære og friluftshistorie, så du kender til de traditioner, som vi har opbygget til naturen, og som for mange nu er gået tabt.

Derudover kan du forvente at få undervisning inden for førstehjælp og livredning, da du som friluftsvejleder vil få ansvaret for andre menneskers velbefindende. Du kan opleve, at uddannelsen stiller krav til din fysik, da du som vejleder både kommer til at instruere udendørs aktiviteter og har ansvaret for andre mennesker. Det kræver, at du skal kunne handle hurtigt for eksempel ved uheld. Derfor skal du ikke være en stjerneatlet, men du skal kunne være relativt adræt.

Deltagerbetaling er et krav med mulighed for SU

Uddannelsen til friluftsvejleder er ikke gratis, og du kan forvente betaling af egen lomme. Hvor meget du kommer til at betale, afhænger af det enkelte uddannelsessted og dennes struktur af friluftsvejlederuddannelse. Ved nogle uddannelser er det dog muligt at få SU, mens du studerer, og det kan hjælpe lidt på økonomien.

Et eksempel på en uddannelse, hvor du kan få SU, er friluftsvejlederuddannelsen ved Paul Petersens Idrætsinstitut i København. Instituttet tilbyder en uddannelse, hvor du kan blive certificeret friluftsvejleder på kun 10 mdr. Der er egenbetaling på uddannelsen, men det er muligt at få SU.

Derudover er der også adgangskrav til uddannelsen til friluftsvejleder. Som regel skal du have gennemført en gymnasial uddannelse, og nogle uddannelsessteder forventer også, at du har taget en relevant erhvervsuddannelse og/eller har relevant erhvervserfaring.

Denne artikel er sponsoreret af Paul Petersen

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.