Annonce
Odense

Blind kvinde i kørestol: Før otte - nu én times hjælp om dagen

Katja Cornelius føler sig bundet til sit hjem, efter at Odense Kommune har frataget hendes otte timer daglig hjælp og erstattet det med en almindelig hjemmehjælper.

43-årige Katja Cornelius fra Odense fik fra den ene dag til den anden skåret i sin hjemmehjælp. Føler sig fanget i eget hjem

Annonce

Odense: Den ene dag fik Katja Cornelius, der er blind og lider af svær leddegigt, otte timers daglig støtte. Den næste tog Odense Kommune støtten fra den 43-årige fra Søhus.

Siden 2006 havde hun ellers fået såkaldt BPA-støtte, der er en særlig hjælpeordning for borgere med særligt behov.

I 2012 fik 1469 ifølge tal fra Danmarks Statistik den særlige BPA-støtte.

I 2012 blev Katja Cornelius' sag vurderet, og kommunen mente, at hun var svag nok til at fortsætte. Dog gik støtten ned til otte timer om dagen, fordi hendes tre børn var flyttet hjemmefra.

Men i 2014 blev sagen vurderet igen, og pludselig mente Odense Kommune, at almindelig hjemmepleje var nok.

Og der er situationen så nu. Katja Cornelius er gået fra otte timers daglig støtte til i praksis cirka en time, hvilket betyder, at nok er hjemmet ryddeligt og rent - for det er den nuværende støtte nok til - men Katja Cornelius kommer aldrig ud af sit hjem.

Før tog en ledsager hende med i svømmehallen eller til en samtalegruppe for kvinder hos Dansk Blindesamfund.

Nu bruger hun dagene på at sidde og lytte til dvd-film.

- Før var der grund til at leve. Jeg havde gå-på-mod og drømme. Hvis jeg kunne, ville jeg springe op af kørestolen og gøre alt det, jeg har lyst til. Men det er jeg ikke i stand til, siger Katja Cornelius.

- Historien om Katja er det mest usle, jeg nogensinde har hørt om. Hun er så afhængig af andre, og kan kommunen ikke forstå det, er den ukvalificeret og umenneskelig, siger næstformand i Dansk Blindesamfund, John Heilbrunn.

Jan Lindegaard, ældre- og handicapchef i Odense Kommune, tager sagen alvorligt.

- Med den viden vi har, og den lovgivning der er, har vi dog ikke haft grundlag for fortsat at bevillige den særlige BPA-ordning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Roya og Kefa kæmper imod social kontrol: - Vi skal gøre kvinderne stærke nok til at afvise imamerne

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce