Annonce
forside

Blev hentet af politiet: To femårige gik hjemmefra og tog selv i svømmehal

To femårige børn tog mandag aften alene i svømmehallen. Heldigvis blev de opdaget og politiet endte med at køre dem hjem igen. Foto: Lasse Hansen

To femårige børn fik mandag aften en lys ide. De ville i svømmehallen. Så det gjorde de. Alene. Politiet måtte køre de to vandhunde hjem igen.

Svendborg: To femårige børn alene i svømmehallen. Den kombination kan formentlig sende hjertet op i halsen på de fleste forældre.

Ikke desto mindre var det, hvad der skete tirsdag aften, fortæller Peter Larsen, der er daglig leder af teknisk service, rengøring og livreddere i svømmehallen i SG Huset.

- Jeg blev opmærksom på det her, da en politi-patrulje dukkede op ved 18.30-tiden og sagde, at de ledte efter to børn i femårsalderen. De bad os holde øje med, om de skulle dukke op i svømmehallen, og det sagde vi, at det skulle vi nok, fortæller Peter Larsen.

Og det gjorde de så, de to femårige. Dukkede op altså.

Annonce

Alene på eventyr

Det viste sig nemlig at de to børn var gået hjemmefra, og på et tidspunkt havde de altså besluttet sig for at tage i svømmehallen.

- Og så er de smuttet med ind i omklædningsrummet sammen med en anden børneflok, siger Peter Larsen, der understreger, at børnene ikke kom længere end til omklædningsrummet, og altså ikke har været inde ved bassinerne, for så ville livredderne straks have opdaget dem, fortæller han.

- Omklædningsrummene bliver jo ikke tjekket og overvåget hele tiden, så de har sagtens kunnet komme derind og stå under bruseren. Så har de taget tøj på igen og er gået ud, hvor de er blevet opdaget af en af vores halpersonale, der kunne genkende dem på baggrund af politiets beskrivelse.

Og så blev politiet altså tilkaldt og ved 19-tiden blev de unge eventyrere kørt hjem igen af ordensmagten.

- Jeg kan da godt forstå, hvis forældrene har været drønnervøse. Men heldigvis endte det jo godt, og det var dejligt, at politiet kunne sørge for, at de kom godt hjem.

Han afviser, at sikkerheden i svømmehallen er for dårlig og at hændelsen giver anledning til tiltag og påpeger, at nok kunne børnene komme til omklædningsrummet, men var de fortsat ind til bassinerne, var de blevet opdaget med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce