Annonce
forside

Blev hentet af politiet: To femårige gik hjemmefra og tog selv i svømmehal

To femårige børn tog mandag aften alene i svømmehallen. Heldigvis blev de opdaget og politiet endte med at køre dem hjem igen. Foto: Lasse Hansen

To femårige børn fik mandag aften en lys ide. De ville i svømmehallen. Så det gjorde de. Alene. Politiet måtte køre de to vandhunde hjem igen.

Svendborg: To femårige børn alene i svømmehallen. Den kombination kan formentlig sende hjertet op i halsen på de fleste forældre.

Ikke desto mindre var det, hvad der skete tirsdag aften, fortæller Peter Larsen, der er daglig leder af teknisk service, rengøring og livreddere i svømmehallen i SG Huset.

- Jeg blev opmærksom på det her, da en politi-patrulje dukkede op ved 18.30-tiden og sagde, at de ledte efter to børn i femårsalderen. De bad os holde øje med, om de skulle dukke op i svømmehallen, og det sagde vi, at det skulle vi nok, fortæller Peter Larsen.

Og det gjorde de så, de to femårige. Dukkede op altså.

Annonce

Alene på eventyr

Det viste sig nemlig at de to børn var gået hjemmefra, og på et tidspunkt havde de altså besluttet sig for at tage i svømmehallen.

- Og så er de smuttet med ind i omklædningsrummet sammen med en anden børneflok, siger Peter Larsen, der understreger, at børnene ikke kom længere end til omklædningsrummet, og altså ikke har været inde ved bassinerne, for så ville livredderne straks have opdaget dem, fortæller han.

- Omklædningsrummene bliver jo ikke tjekket og overvåget hele tiden, så de har sagtens kunnet komme derind og stå under bruseren. Så har de taget tøj på igen og er gået ud, hvor de er blevet opdaget af en af vores halpersonale, der kunne genkende dem på baggrund af politiets beskrivelse.

Og så blev politiet altså tilkaldt og ved 19-tiden blev de unge eventyrere kørt hjem igen af ordensmagten.

- Jeg kan da godt forstå, hvis forældrene har været drønnervøse. Men heldigvis endte det jo godt, og det var dejligt, at politiet kunne sørge for, at de kom godt hjem.

Han afviser, at sikkerheden i svømmehallen er for dårlig og at hændelsen giver anledning til tiltag og påpeger, at nok kunne børnene komme til omklædningsrummet, men var de fortsat ind til bassinerne, var de blevet opdaget med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynske Motorvej: Tre biler kørt sammen

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce