Annonce
Indland

Blev filmet af ven: 23-årig mand sprang i Storebælt fra lavbroen for sjov

Der er 18 meter fra toppen af lavbroen til vandoverfladen. Manden, som tidligt søndag aften sprang ud fra broen, overlevede springet, men han kan imødese et erstatningskrav, efter politi og redningsfolk rykkede ud til broen. Arkivfoto: Michael Bager
  • Der blev søndag aften sendt både helikopter, ambulancer og fire patruljevogne til Storebæltsbroen efter meldinger om, at en mand var hoppet ud fra lavbroen.
  • Det viste sig, at han gjorde det for at blive filmet af en kammerat. Manden er uskadt - men kan imødese et erstatningskrav.

Nyborg: Fyns Politi rykkede tidligt søndag aften ud til lavbroen over Storebælt mellem Fyn og Sprogø.

Klokken 17.20 var der kommet en melding om en mand i bar mave, som løb ud ad lavbroen i retning mod Sprogø.

- 17.43 får vi pludselig et hav af anmeldelser om en mand, der er klatret op på gelænderet og er sprunget ud. Og det er så det, vi reagerer på, fortæller vagtchefen hos Fyns Politi.

Efterfølgende blev der både sendt helikopter, indsatsleder, fire patruljevogne og ambulancer afsted mod Nyborg.

Manden, der sprang, er 23 år, og hans kammerat filmede springet.

Den 23-årige mand sigtes efter straffelovens paragraf 135.

- Så han kan imødese en forhåbentlig ordentlig bøde. Derudover kan han imødese et erstatningskrav, fortæller vagtchefen.

Den 23-åriges kammerat, der filmede springet fra broen, bliver sigtet for medvirken.

- Sådan noget gør man bare ikke for sjov, siger vagtchefen.

Der er omtrent 18 meter fra bro til vandoverflade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];